Події
19 січня 2017
В Італії лавина протягла будівлю готелю на кілька метрів
Три з чотирьох поверхів готелю обрушилися.
news-image

Будівля готелю Rigopiano під містечком Фаріндола в центрі Італії після сходу лавини змістилася на 10 метрів. Про це в ефірі каналу Rai News 24 заявив префект Пескари Франческо Проволо, передає «Є!»
За його словами, такий висновок можна зробити після перегляду переданих рятувальниками кадрів постраждалої структури, що частково обвалилася, а частково похована під товщею снігу.

Я був би дуже обережний в оцінці ситуації, але перші зображення говорять про те, що лавина протягла будівлю на кілька метрів, - сказав він.

Три з чотирьох поверхів готелю обвалилися.

Як уточнюює місцева влада, на момент події всередині знаходилися 20 постояльців і вісім співробітників.

Як стверджують перші рятувальники, ніяких голосів з-під снігу не чутно. Важка техніка, спрямована для розчищення снігу, знаходиться в кілометрі від готелю, дороги повністю завалені снігом. Поки розчищення ведеться вручну, було вилучено тіло одного загиблого.

Ще двоє постраждалих були врятовані раніше в четвер. Чоловіки перебували на вулиці й сховалися в автомобілі. У одного з них - сильне обмороження. За свідченням одного з чоловіків, всередині готелю залишилися його дружина і діти.

Лавина зійшла в середу ввечері та, найімовірніше, була викликана потужними підземними поштовхами, що відбулися в середу вранці в центральній Італії. Ситуація в порушеної стихією зоні ускладнюється негодою - в гірських районах центральних Апеннін на протязі вже декількох діб не припиняється снігопад. Рятувальникам довелося добиратися до готелю в горах на лижах, це зайняло кілька годин.
Синоптики попереджають про збереження небезпеки сходження лавин.

Читайте також: У центрі Італії готель завалило сніговою лавиною, є загиблі (відео)
Читайте також: 25 дітей загинули внаслідок зіткнення шкільного автобуса із вантажівкою
Читайте також: Терорист розповів, чому вибрав нічний клуб Reіna для атаки в новорічну ніч