Політика
20 січня 2017
Російські політтехнології підготували захід зірки Савченко (документи)
Така «чорнуха» по суті мала на меті показати нам Українцям, що вона, Савченко, насправді є «агентом Кремля».
news-image

Зараз дуже багато пересудів навколо Савченко. Для багатьох в Україні на сьогодні, так і залишається загадкою хто ж вона - герой чи зрадник, патріот чи ворог.
В якійсь мірі розібратися з цим питанням і не тільки з цим, допоможе ворожий ресурс "news-front", який опублікував матеріал "Захід зірки Савченко": генштаб ЗСУ формує антиукраїнський імідж Савченко.

Інфромує «Є!», з посиланням на newsonline24.com.ua.

Відразу зазначу, що, на превеликий жаль, але створюється враження, що російські ІНФОРМТЕХНОЛОГІЇ крім як "тупо брехати", інших методів впливу на свідомість обивателя так і не вивчили, тому як ті "інші" тісно переплетені з психологією, а там-то батенька думати треба і при тому сильно і напружено, а ось взбрехнуть чогось з дуру, топорненько так щось підлаштувати, підтесати та в Інет викинути, ось тут їм рівних немає, що тільки зайвий раз підкреслює, як це не дивно звучить, примітивність "російської пропагандистської школи" бо давно вже було сказано розумними якраз для росіян: "що посієш, те пожнеш", але перейдемо таки, від лірики, до фактів.
Заявляю категорично - це фейк і ось чому.

Подивимося на основний і єдиний "речовий доказ" надань російськими "фекарямі", це так званий "звіт".
Мені, як людині, що не з чуток знає, що таке штаб АТО, відразу кидається в очі наступне:
Документ підготовлений навіть не російськими військовими фахівцями, тому як ті точно знають форму оформлення військових документів, а цивільними халтурниками, бо тут ми бачимо дешеву кальку звичайного "цивільної" заяви, коли в правому кутку пишеться від якого громадянина і кому подається заява.

Це один з багатьох варіантів написання заяви з Інтернету. Принципові тут дві речі. Перша, від кого пишеться - від Сидорова, в нашому варіанті написано ще крутіше, бо наскільки пам'ятаю, раніше з якихось правил "від" можна було навіть і не писати, що росіяни і зробили, просто вийшло "Командира загону" - читай " від "ну і далі кому - начальнику штабу.
Так і хочеться вигукнути, ну нетями! В Українській армії так просто не пишеться. Як то кажуть - вчіть матчастину, а то так і буде вас вічно видавати - волочиться ззаду парашут як у Штірліца, що йде по Берліну.

Ну і друга, дуже важлива штука - на зразку чітко видно, що "шапка" вирівняна по правому краю. Повторюся, але знову ж таки - нетями! У нас так не "вирівнюють".
Якщо треба, можете звернутися прямо до мене і я проведу вам курси, як правильно оформляти документи, а то як то навіть прикро, що така розумна затія - підірвати імідж ЗСУ і одночасно "підтримати" Савченко, знову як то здулася через банальну російську тупість і халатність, перетворившись в таку звичну для росіян - ведмежу послугу.
Далі, вже пишу, як фахівець з інформаційних технологій, тому як ляпи досить "тонкі" і для непрофесіоналів просто не помітні, проте:
"На виконання наказу штабу Головного управління розвідки було ..." - по-перше, такого явища, у всякому разі в штабі АТО, як "штаб Головного управління розвідки" не існує, по-друге, ви не знаєте, чому росіяни вирішили, що українські розвідники і іпсошнікі (читай інформаційників, тобто люди, що працюють з інформацією) настільки безграмотні, що не знають, як пишеться "розвідки було", а я знаю. Та тому, що це російські іпсошнікі (читай політтехнологів, інформаційників) малограмотні, так як український для них на жаль, як китайська грамота, що тільки зайвий раз доводить вірність теорії переважання угро-фінських коренів у росіян, а не як тим хотілося б - слов'янських.

Так ось, разом ці два слова міг написати тільки росіянин через одну єдину причини - не знання чужої для нього, української мови робить його не зручним, не своїм у виконанні, ось тому і допускаються подібні так звані "технічні" помилки.
А ось ще одне підтвердження цієї версії. У фейку є така фраза: "загоном проводилося Розповсюдження СМС Повідомлень ..." чому "проводить", а не "проводить", та знову ж таки, тільки тому, що "Розповсюдження" для росіянина це переклад російського слова розсилка і в російській варіанті воно звучить так : "проводилася розсилка СМС", ось калька і спрацювала, тому, раз у російських розсилка "проводилася", то і в українському теж написали "проводить".
Ну і останнє, не буду відкривати всі карти перед нашим ворогом, "але ж, як кажуть в нас на Україні, та ви й насправді - повнісенькі Бовдури, бо ж перед підписом назва посади Повністю оформлена із грубими порушеннями існуючіх в ЗСУ вимог" і головне - ну немає у нас на сьогодні в ОТУ Маріуполь "капраза" С.М.Лисенко, у ж я то це знаю напевно))).
Можу лише порекомендувати російським "бійцям інформаційної війни", дайте завдання (запит) своєму ГРУ ГШ, нехай добуде в бою несекретний український документ, вивчать його як слід, здадуть заліки, і тільки після цього - фейки ліплять. Може хоч тоді - лохами в очах українських військових не будуть виглядати, а то якось навіть не зручно, в них Путін такі бабки вкладає, а вони так дилетантски їх профукують.
Ну і на останок, кілька думок по Савченко.
Думаю, що така "чорнуха" по суті мала на меті показати нам Українцям, що вона, Савченко, насправді є "агентом Кремля", ну раз українська розвідка з іпсошнікамі разом в чотири руки її троллит, а це значить, що на самому -то справі у неї з Кремлем "все нормально" ... як це зрозуміти, ну а ось тут шановні добродії, включайте мізки, ви ж не росіяни.

Читайте також: Рідна фракція стала на «захист» Савченко