Події
20 січня 2017
Дискваліфікований екс-чемпіон світу по шашках хоче подати позов в Міжнародний спортивний суд
Міністерство буде ініціювати нагородження Аникеева високою державною нагородою.
news-image

Екс-чемпіон світу з шашок Юрій Анікєєв, який за рішенням Міжнародної федерації шашок (IDF) був дискваліфікований, має намір відстоювати свої інтереси в Міжнародному спортивному арбітражному суді в Лозанні. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Міністр попросив фінансової та юридичної допомоги для Аникеева.

«Ігор Жданов закликав усіх небайдужих патріотичних людей, представників бізнесу, меценатів, юристів надати Юрію Анікєєва фінансову і юридичну допомогу. За словами міністра, ця допомога потрібна спортсмену на час дискваліфікації, а також для відстоювання своїх прав в Міжнародному спортивному арбітражному суді в Лозанні », - йдеться в повідомленні.

У Міністерстві відзначили, що подача і супровід позову вимагає не менше € 50 тис., яких немає у спортсмена і Федерації шашок України, а держава не може втручатися в цей процес.

Також Жданов заявив, що Міністерство буде ініціювати нагородження Аникеева високою державною нагородою.

16 грудня 2016 року Міжнародна федерація шашок прийняла рішення про діскваліфікацію Аникеева на три роки за «багаторазові випадки порушення етичного кодексу» IDF. Президент федерації шашок України Анатолій Яценко в інтерв'ю виданню «Експрес» заявив, що рішення про дискваліфікацію на три роки незаконно, а всі звинувачення проти Аникеева вигадані. За словами Яценка, українця звинувачують у «некоректною полеміці в ЗМІ», «виразах» про російського президента Володимира Путіна, а також в тому, що він вийшов на церемонію нагородження в вишиванці.

Читайте також: За вишиванку Росія дискваліфікувала українського чемпіона по шашках