Політика
21 січня 2017
Чалий залишився задоволений спілкуванням з Трампом
Ключове завдання для України зараз – це забезпечення прямого контакту на найвищому рівні.
news-image

Посол України в Вашингтоні Валерій Чалий після урочистих заходів інавгурації Дональда Трампа повідомив, що скористався можливістю поговорити з новим президентом про відносини з Україною, і розмова відбулася в позитивному ключі.

Про це дипломат розповів українським журналістам у п'ятницю, передає «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Я скористався можливістю коротко поговорити з обраним президентом для того, щоб питання України не залишилось поза його увагою, - зазначив Чалий.

Він уточнив, що розмова відбулася два дні тому, під час передінавгураційних заходів.

Я не можу розповісти про суть цієї розмови, але можу сказати, що до цього відбулась дуже позитивне спілкування Президента України і новообраного Президента Трампа. Моя розмова була в розвиток цього діалогу, - прокоментував дипломат.

Він також зауважив, що ключове завдання для України зараз – це забезпечення прямого контакту на найвищому рівні.

Не просто це зараз зробити, але я вважаю нашим завданням мати такий діалог, - сказав посол.

У цьому зв'язку він поінформував, що Посольство вже передало підготовлений Україною перелік питань, "по яких ми хотіли би розвивати співпрацю у сферах наших взаємних інтересів, у тому числі з того, що ми можемо запропонувати Сполученим Штатам".

Крім того, Чалий зазначив, що на інавгураційних заходах в п'ятницю він мав можливість говорити з багатьма ключовими фігурами з нової адміністрації Білого дому.

Нова команда, яка приходить, є динамічною, енергійною, вона прагне нових досягнень. Тому ми маємо запропонувати бачення, а не тільки говорити про контакти, - підкреслив він.

Дипломат констатував, що Посольство України в США вже тривалий час працює з перехідною командою Дональда Трампа. Крім того, Україна зберігає двопартійну підтримку в обох палатах Конгресу США. За його словами, важливо зберегти підтримку Сполучених Штатів, їх розуміння важливості України для європейської безпеки і для національних інтересів Америки в майбутньому.

Сьогодні президент Дональд Трамп говорив про інтереси Америки передусім. Я можу сказати як посол України, для нас – інтереси України в першу чергу. Але в тому, як знайти поєднання, щоб ми продовжували таку продуктивну співпрацю, що була у нас раніше, я впевнений, у нас будуть нові можливості, - підсумував Валерій Чалий.