Політика
22 січня 2017
Депутат Європарламенту їздив до окупованого Крим за рахунок російського фонду - ЗМІ
Претцелей представляє в Європарламенті партію "Альтернатива для Німеччини".
news-image

Депутат Європарламенту від німецької партії євроскептиків "Альтернатива для Німеччини" Маркус претцелей їздив до Криму в квітні 2016 року за рахунок російського фонду, повідомляє німецьке видання  Der Spiegel з посиланням на дані, які претцелей надав комісії з етики Європарламенту, передає «Є!».

З'ясувалося, що проживання, харчування та добові політику оплатили так звані організатори. У яку суму претцелей обійшлася поїздка, він не сказав, але відомо, що участь у форумі коштувало від 1500 до 1800 євро, крім того, оплачені були і його квитки на літак.

Видання пише, що по приїзду в окупований Крим претцелей говорив про необхідність зняття з Росії санкцій ЄС.
Голова молодіжного крила партії "Альтернатива для Німеччини" Маркус Фромеер і депутат Європарламенту від цієї ж партії претцелей прибутку в анексувати Росією Крим 14 квітня 2016 року. У делегацію входили також кілька парламентаріїв з інших країн Європи. Всі вони взяли участь в Ялтинському бізнес-форумі.

Влада України неодноразово виступали з нагадуваннями про необхідність дотримуватися законодавства України при відвідуванні окупованого півострова.