Політика
23 січня 2017
Проросійського політика переобрано президентом ПАРЄ
Вибори відбуваються кожні два роки.
news-image

Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи переобрано чинного президента, політика від Іспанії Педро Аграмунта. Відповідне рішення було проголошено в понеділок у Страсбурзі в рамках зимової пленарної сесії ПАРЄ, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Кандидатура Аграмунта, який належить до групи Європейських народників, була єдиною, що була висунута на посаду президента ПАРЄ. Вибори відбуваються кожні два роки.

Переобраний президент відразу зайняв місце в президії та подякував депутатам.

Я буду робити все можливе, щоби вести цю Асамблею вперед, – запевнив він.

Нагадаємо, Аграмунт наполягав на тому, що асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії.

Я переконаний, що ситуація, коли одна з країн-членів, Росія, не бере участь у Асамблеї, не йде нікому на користь. Ні нашій асамблеї, ні Росії, ні іншим 46 країнам-членам. Після того, як я був обраний президентом ПАРЄ, я зробив кроки для відновлення діалогу з російським парламентом. Я робив це в умовах повної прозорості, завжди привертаючи до цього обговорення керівників наших політичних груп і інформуючи про цю роботу всіх членів Бюро. Дуже часто я бачив, що деякі групи заважають веденню діалогу, але ми повинні вислуховувати всіх, враховувати інтереси та занепокоєння, - заявив президент ПАРЄ.

Як повідомлялося, у Страсбурзі сьогодні, 23 січня, розпочинається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, що триватиме до 27 січня. Одним з головних питань порядку денного вказано обговорення функціонування демократичних інституцій в Україні.

Читайте також: Суд заарештував сина мера Лисичанська, який викрав людину
Читайте також: Росіянку, яка втекла з психлікарні у Львові, затримано у Києві
Читайте також: У Києві чоловік зайшов до лікарні погрітися та поцупив телевізор