Події
23 січня 2017
На Грибовицькому сміттєзвалищі очікуть ще один зсув
Навесні є реальна загроза зсуву.
news-image

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак наголосив, що з приходом тепла на Грибовицькому сміттєзвалищі є реальна загроза зсуву. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради, передає «Є!» із посиланням на VGORODE.UA.

Ще 30 листопада Львівський міський голова звернувся до Прем’єр-міністра з листом про необхідність невідкладного проведення протиаварійних робіт на полігоні та з проханням про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету України.

Зараз на полігоні рухається рухома частина і є загроза по дамбі. Відповідь була 21 грудня щодо надання узгодженої пропозиції. Ми в грудні місяці підтвердили, що готові співфінансувати на 50 відсотків виконання цих робіт. Це 24 мільйони від міста. З потеплінням буде ще більша небезпека на рухомій частині тіла полігону. Є реальні загрози зсуву.

Хотів би звернути на це окрему увагу. Так само просив би, щоби ці роботи було доручено проводити державній службі МНС України. Тому що якщо ці додаткові кошти підуть не через ці підрозділи, буде потреба робити корекцію проекту – це час. Далі потрібно буде проводити тендер на виконавця цих робіт і потрібно буде отримати згоду Малехівської ради про виділення додаткової ділянки для початку цих робіт. А в надзвичайній ситуації підрозділи МНС можуть заходити і виконувати ці роботи.

Я звертаю увагу, в нас до весни залишилось місяць – максимум півтора. Тому треба вчиняти невідкладні дії в цьому напрямку, – зауважив під час виступу в ході засідання міської комісії ТЕБ та НС Сергій Бабак.

 Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий додав, що потрібно доручити Державній Службі надзвичайних ситуацій України спільно з львівським підрозділом здійснити всі необхідні заходи для унеможливлення критичної ситуації на полігоні.

Читайте також: Президент створив над Донбасом спеціальну військово-повітряну зону
Читайте також: Порошенко призначив посла України в Чехії
Читайте також: Українського нардепа обрано віце-президентом ПАРЄ