Події
23 січня 2017
Геращенко: замах на мене, як і вбивство журналіста Шеремета, було організовано з Росії
Нардеп прокоментував замах, що готувався на нього.
news-image

Слідчі майже на 100% впевнені, що організація та реалізація вбивства журналіста Павла Шеремета здійснювалася одним із диверсійних центрів у Росії. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив народний депутат України Антон Геращенко, коментуючи затримання двох громадян України, які готували на нього замах, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Спроба замаху на мене, якій запобігла СБУ, судячи з аналогії, є діяльністю диверсійного центра Російської Федерації, який постійно притягує організовану злочинність на території нашої країни. Слідчі вважають, що на 99,9% вбивство Шеремета було націлено й реалізовано із цього же диверсійного центру, – сказав Геращенко й додав, що якби Служба безпеки не дізналася про приїзд цих двох людей, які готували на нього замах, то його чекала би доля Шеремета.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не здається йому дивним, що СБУ в його випадку "нормально спрацювала" на відміну від трагедії із убитим Павлом Шереметом, Геращенко сказав:

Те, що сталося у моєму випадку, – це унікальний збіг обставин. Той факт, що про приїзд осіб, які готували мою ліквідацію, це двоє осіб, які затримані і зараз перебувають в СІЗО, інформація про їхній приїзд за щасливим збігом обставин стала доступна співробітникам СБУ, - сказав Геращенко.

При цьому він не повідомив подробиці.

Як, чому і навіщо – я не маю права в інтересах слідства повідомляти публічно, - сказав Геращенко.
Щодо заяв окремих осіб, а також окремих проросійських сайтів про те, що нібито замах на мене – це фейк, я пропоную повідомити наступне – на наступному засіданні суду щодо двох осіб, які були затримані, вони повинні пояснити нашим громадянам, що ж це таке за фейк? - зауважив він.

Як повідомлялося, 21 січня стало відомо про затримання двох раніше судимих громадян України, які за вказівкою ФСБ РФ готували замах на народного депутата України Антона Геращенка.

Головними мотивами замаху є діяльність сайту "Миротворець" і жорстка антиросійська діяльність Геращенка. Зловмисники мали намір закласти вибуховий пристрій під автомобіль депутата, щоби він підірвався на місці або під час руху. Згідно з перехопленими розмовами, після скоєння злочину вони планували втекти в Росію. Геращенко повідомив, що правоохоронці попередили його про підготовку замаху.

21 січня Шевченківський районний суд Києва заарештував зловмисників на два місяці без права внесення застави. Згідно ст. 112 Кримінального кодексу, на підставі якої відкрито кримінальне провадження, у разі доведення вини в суді їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.