Світ
23 січня 2017
У Швеції ґвалтівники транслювали відео злочину в Facebook
Передача відео припинилася лише після того, як в житло увірвалися поліцейські.
news-image

Поліція шведського міста Упсала заарештувала трьох чоловіків, яких підозрюють в груповому зґвалтуванні жінки. Причому напад на потерпілу записувався на відеокамеру і передавався в режимі онлайн в закриту групу в соцмережі Facebook, пише Aftonbladet, передає «Є!»

Запис змогли подивитися десятки тисяч інтернет-користувачів.

За попередніми даними, зґвалтування було скоєно рано вранці 22 січня в одній з квартир. Потерпіла перебувала в стані напівнепритомності й не могла чинити опору.

Відеотрансляція зґвалтування велася в закритій групі Facebook, що налічує 60 тисяч членів. Серед них виявилася 21-річна Жозефіна Лундгрен, яка і повідомила в поліцію про те, що сталося.

Після зґвалтування злочинці почали другу трансляцію, в якій потерпілу змусили говорити, ніби зґвалтування не було. Передача відео припинилася лише після того, як в житло увірвалися поліцейські.

Співробітник поліції Упсали Маркус Свенссон підтвердив, що в розпорядженні силовиків виявився принаймні один відеозапис, зроблений зловмисниками. Він також зазначив, що відео встигли подивитися багато інтернет-користувачів. Один з них зізнався, що спочатку прийняв за розіграш все, що відбувається.

Постраждалу жінку, якій виповнилося близько 30 років, доставили в лікарню. Її кривдники - чоловіки у віці 19-25 років. Старший з них був раніше судимий за незаконний обіг наркотиків і побиття.

Читайте також: Росіянку, яка втекла з психлікарні у Львові, затримано у Києві
Читайте також: Екс-невістка пограбувала свекруху: жінку вбили та замаскували злочин пожежею
Читайте також: У Києві чоловік зайшов до лікарні погрітися та поцупив телевізор