Війна
24 січня 2017
Госпіталі «ЛНР» заповнені: бойовики займають цивільні лікарні
Прийняття рішення про надання медичного забезпечення військовослужбовцям полку на базі цивільних лікарень викликало обурення особового складу та призвело до збільшення кількості бажаючих звільнитись за будь-яких умов.
news-image

Терористи на Донбасі зазнають потужних втрат.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, бойовики «ЛНР» зіштовхнулись із проблемою, що госпіталізувати поранених окупантів уже нікуди – в госпіталі всі місця заповнені.

Відтак бойовиків уже почали відправляти в цивільні лікарні. При цьому їх медичні справи фальсифікують як начебто у них не поранення, а побутові травми.

З метою розміщення вбитих та поранених військовослужбовців командування 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка – колишній Стаханов) 2 АК звернулось до командування корпусу з пропозицією щодо розгортання додаткового шпиталю на базі відомчої лікарні шахти ім. Менжинського. Пропозицію було відхилено командуванням російських окупаційних військ з огляду на скорочення фінансування та відсутності коштів на його утримання. Військовослужбовцям 6 окремого мотострілецького полку пропонується доставляти вбитих та поранених до найближчих цивільних лікарень та медичних пунктів. При цьому командуванням 2 АК наказано приховувати втрати шляхом оформлення поранених та вбитих як постраждалих внаслідок нещасних випадків.

Прийняття рішення про надання медичного забезпечення військовослужбовцям полку на базі цивільних лікарень викликало обурення особового складу та призвело до збільшення кількості бажаючих звільнитись за будь-яких умов», – йдеться в повідомленні української розвідки.
Читайте також: «Серйозні контузії»: у Харківський військовий госпіталь привезли багато бійців із зони АТО