Суспільство
25 січня 2017
Гройсман назвав львівських чиновників безпорадними і дав доручення
Львів має бути чистим.
news-image

Прем’єр Володимир Гройсман доручив голові Львівської ОДА Олегу Синютці знайти рішення щодо покращення ситуації із Грибовицьким сміттєзвалищем.

Про це за результатами наради повідомила прес-служба уряду, передає «Є!».

Гройсман наголосив, що вирішення проблеми із утилізації відходів належить до компетенції міської влади, однак уряд готовий надати необхідну підтримку.

Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це є зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті як Львів не вирішується, - сказав він.

 

Мешканці міста Львів не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників, - додав Гройсман.

Глава уряду наголосив, що у міському бюджеті Львова є достатньо грошей для урегулювання проблеми. За його словами, у 2017 році бюджет розвитку міста складе 1 млрд 800 млн грн.

З такими грішми не вирішувати проблему, я вважаю, є просто не припустимо, - підкреслив Гройсман.

У свою чергу Синютка зауважив, що міська влада не має бачення щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами.

За результатами зустрічі прем’єр доручив голові Львівської ОДА провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої знайти рішення щодо забезпечення покращення ситуації.