Суспільство
25 січня 2017
У Росії хочуть в тисячу разів підвищити збори з голлівудських картин
Мінкультури і Фонд кіно пропонують підняти вартість прокатних посвідчень.
news-image

Росії потрібно вводити нові заходи з підтримки вітчизняної кіноіндустрії та обмеження для голлівудських картин. Про це заявив на прес-конференції за підсумками року кіно міністр культури Володимир Мединський, передає «Є!» з посиланням на  "Ведомости".

Мединський зазначив, що міністерство вже може розчищати прокат від голлівудського кіно під вітчизняні блокбастери, (з 2016 року в РФ мінкульт може не видавати прокатні посвідчення на дати, зайняті фільмом зі схожою тематикою). Однак на думку міністра, цього недостатньо, оскільки в російський прокат виходить занадто багато голлівудських картин не кращої якості, які відбирають глядачів у російського кіно.

Мединський не пояснив, як міністерство планує боротися з голлівудськими фільмами в прокаті.

Однак керуючий директор державного Фонду кіно Антон Малишев зазначив, що поріг входження голлівудського кіно на російський ринок дуже низький, а мито на прокат становить всього 3500 рублів (близько $ 60).
За словами Малишева, зараз чиновники обговорюють ідею збільшити цю суму до 5 млн рублів (понад $ 84 тис.).

Це дозволить очистити прокат від помітного числа іноземних фільмів низької якості. Натомість у нас буде більше сеансів під наше кіно, - пояснив він.

Джерело в Мінкультури повідомив журналістам, що Мединський активно лобіює цю ідею і збирається її офіційно представити на урядовому раді з питань кінематографії. Отримані гроші міністр хоче передавати Фонду кіно і витрачати на створення російського кіно. При цьому джерело додало, що вартість посвідчення для російських картин також становитиме 5 млн руб., Однак ці витрати будуть тим чи іншим чином компенсуватися.