Суспільство
25 січня 2017
Телеканалу «112 Україна» відмовили в переоформленні ліцензії через непрозору структури власності - Нацрада
У Нацраді пояснили відмову в переоформленні ліцензій "112-му".
news-image

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову відмовила телеканалу "112 Україна" в переоформленні ліцензії на мовлення через неможливість визначити його власника. Про це в ефірі "Еспрессо" заявила заступник голови Нацради Уляна Фещук.

"112" звернувся до нас за переоформленням ліцензії. Поки ми відмовили, тому що вважаємо непрозорою цю структуру. Рішення це оскаржене. Вони зробили таку кільцеву структуру власності, як змія, хапає себе за хвіст. Так вони один іншому і володіють, - сказала Фещук.

На сайті Нацради з'явилася інформація про відмову компаніям, які ведуть мовлення в цифровому багатоканальному мультиплексі МХ-5 з емблемою "112 Україна" - "Аріадна ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "ТВ Вибір", "Новий формат ТВ", в переоформленні ліцензій в частині зміни програмної концепції мовлення.

Ці мовники щомісяця звертаються до регулятора із проханням про переоформлення ліцензій таким чином, щоб вони повністю збігалися з програмною концепцією телеканалу" 112 Україна "по супутниковому ліцензії. Однак такі зміни не відповідають умовам ліцензій регіональних мовників, які вони отримали на конкурсі. Представники компаній ухиляються від отримання кореспонденції від регуляторного органу із запрошенням їх на засідання і не з'являються на розгляді їхніх питань, - йдеться в повідомленні регулятора.

Телеканал відреагував заявою із звинуваченням Нацради в тиску в інтересах "окремих фінансово-політичних груп".
"112 Україна" - цілодобовий інформаційно-просвітницький канал, який почав своє мовлення 28 листопада 2013 року. Згідно з оприлюдненою інформацією про структуру власності, його кінцевим бенефіціаром є Андрій Подщіпков.