Події
26 січня 2017
Міністр інфраструктури нагадав керівнику «Укрзалізниці» Балчуну, що той - музикант
Омелян у черговий раз назвав главу правління "Укрзалізниці" низькокваліфікованим фахівцем.
news-image

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони будуть прийняті правильні кадрові рішення щодо ПАТ "Укрзалізниця". Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne, передає "Інтерфакс-Україна", повідомляє «Є!»

У мене була розмова з президентом на цих вихідних. Повідомив про незадовільний стан справ, про те, що зараз мова йде не про реформу, а про бажання певних осіб зберегти корупційний вплив на "Укрзалізницю" – сказав Омелян.
Я сподіваюся, що буде позачергове засідання РНБО, і ми зможемо вислухати всі сторони. Буде прийнято правильне кадрове рішення для виведення компанії вперед і реформування її допомогою реальних дій, а не гасел і презентацій, – зазначив він.

Міністр у черговий раз назвав главу правління "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна низькокваліфікованим фахівцем.

Він забув, що останні роки не працював в компаніях, а займався музикою. Тому питання стоїть не в тому, хто кому Балчун, а в тому, хто кому "Укрзалізниця". Чи потрібна нам дійсно високоефективна державна компанія, яка працює для народу, або компанія, яка є джерелом збагачення для певного кола осіб, – сказав Омелян.

Тим часом, ще в квітні 2016 року, коли стало відомо, що номінаційний комітет відібрав Балчуна на поаду голови "Укрзалізниці", Омелян позитивно висловлювався про нього, зазначає агентство.

У залізничній сфері, на мою думку, ключовою подією можна назвати відбір нового керівника: вважаю, це фантастичний менеджер, він зробив величезні зміни в польських залізницях, був ідеологом цих змін. Я сподіваюся, що його досвід в Україні буде не менш успішним, – говорив він тоді в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав главу "Укрзалізниці" Балчуна в конфлікті з міністром інфраструктури Омеляном.

Чвари залишайте вдома, – сказав він в ході засідання Кабінету міністрів від 25 січня 2017 року, закликавши до конструктивної роботи в сфері інфраструктури та транспорту.


Омелян і Балчун обмінялися критичними висловлюваннями щодо їх дій на своїх постах в ході засідання уряду.

Читайте також: Коломойський більше не буде фінансувати Дніпро
Читайте також: У Києві камери відеоспостереження допомогли викрили зловмисника, який інсценував розбійний напад (відео)
Читайте також: Трамп поділився першими враженнями від життя у Білому домі