Політика
27 січня 2017
Делегація з України прямує до Мінська приватними чартерами (відео)
Тільки за минулий рік у Мінську відбулося 28 офіційних зустрічей тристоронньої групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.
news-image

Українські журналісти провели розслідування, яке показало, що українська делегація літає в Мінськ на засідання Тристоронньої контактної групи приватними чартерними рейсами.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми», відео з цим сюжетом опубліковано на YouTube.

Розслідування показало, що літаком, який доставляє українську делегацію в Мінськ, може бути Bombardier Global Express 6000 з австрійською регiстрацiєю і бортовим номером OE-IDO, яким постійно користується український олігарх Віктор Пінчук. На запит, відправлений Пінчуку, з проханням повідомити, чи надавав він літаки для польотів української делегації до Мінська, журналістам не відповіли.

Журналісти з’ясували, що чартер на шість пасажирів у Мінськ і назад коштує 7 800 євро, а користування VIP-терміналами (виліт-приліт) обійдеться в 400 доларів за людину.

Вони також відзначили, що тільки за минулий рік у Мінську відбулося 28 офіційних зустрічей тристоронньої групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Інформацію про те, що українська делегація користується чартерами, підтвердив радник голови СБУ Юрій Тандем, але він сказав, що не знає, чиї літаки використовуються для цього. Віце-спікер Верховної Ради, нардеп Ірина Геращенко заявила, що держава ці чартери не фінансує. В Адміністрації президента України відповідь на питання, хто фінансує чартери в Мінськ, не дали.

Читайте також: Яку небезпеку приховує окупований Донбас