Події
27 січня 2017
У Дніпрі поліцейський вимагав гроші з підлітка (відео)
Старший лейтенант поліції заявив, що не буде відкривати кримінальне провадження відносно 13-річного хлопця за 5 тис. грн.
news-image

У Дніпрі правоохоронці викрили працівника ювенальної превенції, який, погрожуючи кримінальною відповідальністю 13-річному школяру, зажадав від його рідних 5 тисяч гривень, передає «Є!» із посиланням на Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

19-річний парубок викрав гроші у двох неповнолітніх. Під час спілкування з правоохоронцями затриманий запевнив, що, начебто, це його попросив зробити 13-річний знайомий хлопчик.

Відтак інспектор сектору ювенальної поліції Дніпровського відділу поліції звинуватив школяра у злочині. Хоч підліток і не перебуває на обліку, як «проблемний» та не притягувався до відповідальності раніше, 29-річний старший лейтенант поліції замість профілактичної розмови з малолітньою дитиною пообіцяв посадити його за ґрати як співучасника злочину, - повідомили у поліції.

Коли ж старший брат школяра прийшов на розмову до поліцейського, той заявив, що відкриття кримінального провадження відносно дитини допоможе уникнути за 5 тисяч гривень.

З цією інформацією заявник і прийшов до внутрішньої безпеки поліції.

Старший лейтенант отримав спочатку 1 тисячу гривень, а наступного разу – ще 4 тисячі. Усвідомлюючи, що його можуть затримати, інспектор прийшов на обумовлену зустріч у бронежилеті і з травматичним пістолетом. Отриманий хабар він поніс до найближчого бару і попросив бармена замінити отримані купюри на інші, - йдеться в повідомленні поліції.

У цей момент інспектора поліції затримали оперативники внутрішньої безпеки при підтримці бійців спецпідрозділу КОРД та з участю працівників прокуратури області. У затриманого вилучили гроші, травматичний пістолет та набої до нього.

На теперішній час поліцейський знаходиться під вартою.