Війна
27 січня 2017
ОБСЄ: Обидві сторони порушують Мінські угоди під Станицею Луганською (відео)
5% від загального числа порушень режиму припинення вогню, зареєстрованих на Донбасі минулого тижня, відбулося на станичнолуганському напрямку.
news-image

Обидві сторони порушують Мінські домовленості та рішення про розведення сил і засобів біля Станиці Луганської. Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александер Хуг, звітуючи за 10 днів моніторингу по всій лінії розмежування, 27 січня на брифінгу, який транслював Кризовий медіа-центр, передає «Є!» із посиланням на УП.

Хуг продемонстрував відеозапис камери СММ ОБСЄ, яка зафіксувала вогонь з обох сторін, "вночі у вівторок".

Водночас на відео, поширене через Youtube вказано, що вогонь зафіксовано 22 січня (неділя -ред.)

5% від загального числа порушень режиму припинення вогню, зареєстрованих на Донбасі минулого тижня, відбулося на станичнолуганському напрямку, – наголосив представник СММ ОБСЄ.

Решта порушень, за даними ОБСЄ, припадає на інші гарячі точки.

45% – у районі трикутника Авідіївка-Ясинувата-Донецький ареопорт, 20% у районах на південь, південний схід та схід від Світлодарська, 15% у районах на схід та північний схід від Маріуполя і 5% у західних районах Луганської області, – сказав Хуг.

Як відомо, 21 вересня  2016 року в Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил та засобів на трьох ділянках частково окупованого сходу України – у Петрівському (Донецька область), Станиці Луганській і Золотому (Луганська область).  Цьому мають передувати щонайменше 7 днів без обстрілів.

Читайте також: Чорний ринок зброї в Україні: де, скільки і почому?
Читайте також: У Слов'янську мати залишила дітей у холодному домі без їжі
Читайте також: У Дніпрі поліцейський вимагав гроші з підлітка (відео)