Резонанс
27 січня 2017
СБУ пояснила, чому меру Перемишля зняли заборону на в’їзд
18 січня стало відомо, що Роберту Хомі заборонили вʼїзд до України .
news-image

Служба безпеки України скасувала заборону на в’їзд до Україну меру польського Перемишля Роберту Хомі, врахувавши його оцінку антиукраїнських маршів у цьому місті. Про це повідомляє речниця СБУ Олена Гітлянська у Facebook, передає «Є!»

Рішення про заборону чи скасування заборони на в’їзд до України будь-якої особи приймається з урахуванням комбінації безпекових та міжнародних чинників. Саме під цим кутом Служба безпеки України аналізує ситуацію щодо осіб, яким забороняється в’їзд до нашої держави, і перебуває у постійному контакті з Міністерством закордонних справ України, – зазначає вона.
Українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно надав антиукраїнським маршам у місті. Саме тому Служба прийняла відповідальне рішення про скасування заборони на в’їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі, – інформує Гітлянська.
Ми також розуміємо, що заборону в’їзду меру Перемишля активно намагалася використати "третя" сторона для внесення розколу у стосунки між Україною та Польщею. Впевнені, що ця ситуація не зашкодить розвитку двосторонніх стосунків з братнім польським народом, – зазначає вона.

18 січня стало відомо, що Роберту Хомі заборонили вʼїзд до України через його участь в антиукраїнських заходах у Перемишлі.

Минулого року Перемишль, розташований біля українського кордону, був постійним джерелом конфліктів на національному ґрунті.

Найгучніший стався 10 грудня, коли під час урочистого "Маршу орлят перемиських і львівських", що відбувся під патронатом мера міста, один з його учасників закричав під Українським народним домом "Смерть українцям".

Читайте також: У Польщі обіцяють «серйозні наслідки» для України через заборону на в'їзд меру Перемишля
Читайте також: Мер польського Перемишля не зміг проїхати в Україну