Світ
27 січня 2017
Не можна допустити воювати як «братська Україна», нам незалежність дешево дісталася, – Лукашенко
За його словами, подолати можна все, лише об'єднавшись.
news-image

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що не хоче, щоб Білорусь воювала за свою незалежність, як це робить зараз "братська Україна", передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Про це він сказав на церемонії вручення дипломів доктора наук і атестатів професора науковим і педагогічним працівникам, передає прес-центр глави Білорусі.

"Нам незалежність дуже дешево дісталася: всі народи воювали, сьогодні воює наша братська Україна. Нам не можна допустити того, щоб воювати. Ми народ миролюбний. Напевно, Бог перед нами поставив ці важкі завдання, щоб ми відчували, що таке незалежність", – заявив Лукашенко.

За його словами, подолати все це можна, лише об'єднавшись.

"І, слава Богу, головний напрям нашої боротьби за незалежність проходить через економіку – не у військовій сфері, не в політичній", – додав президент.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий особисто взяти під охорону українсько-російський кордон і провести чесні вибори на Донбасі. Про це він заявив журналістам на щорічній прес-конференції.

Лукашенко пояснив, що війна між сусідніми країнами вже втомила, а він може навести на лінії зіткнення порядок. Білоруський керівник додав, що натякав про це президенту РФ Володимиру Путіну, але відповіді не почув.