Суспільство
28 січня 2017
Сльози та вигуки «Ганьба»: як відбувався суд над бійцями ОУН у Львові
Підсудні з таким трактуванням не погоджуються.
news-image

Двоє бійців батальйону ОУН залишаються під вартою.

Так вирішив Галицький суд Львова, повідомляє «Є!» посилаючись на джерело.

ОУНівців звинувачують у незаконному зберіганні зброї, тероризмі та спробі повалення конституційного ладу. На захист бійців зібралася повна судова зала активістів та АТОвців.

Чотирьох бійців ОУН і ще одного підозрюваного затримали ще у серпні 2016-го. Головні звинувачення – підготовка терактів на залізниці у Львівської області.

Крім того, у затриманих знайшли зброю та боєприпаси. Майже півроку тривало слідство. З 5-ти затриманих один пішов на угоду зі слідством, ще один – під домашнім арештом.

Трьох з них судять і цього тижня до обвинувачення додали ще й 109-ту статтю – змова з метою захоплення державної влади. Підсудні з таким трактуванням не погоджуються.

Захисник запевняє, докази слідства не обґрунтовані. Із незаконним зберіганням зброї, кажуть, погоджуються та тероризм та захоплення влади це вже занадто. Після кількагодинної наради суд все ж задовольнив прохання прокуратури.

Цього разу обійшлось без сутичок. Лунали лише гасла. Відтак, як мінімум до 27 березня добровольців утримуватимуть у слідчому ізоляторі.