Суспільство
30 січня 2017
Аваков не виключив надання цивільним особам права володіння короткоствольною зброєю
Глава МВС вперше висловився про можливість надання українцям права володіння короткоствола.
news-image

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков допустив можливість прийняття закону, що дозволяє громадянам володіти бойовими пістолетами - з низкою жорстких обмежень. Про це він написав у Facebook, передає «Є!»

Моя позиція: доступ до автоматичної нарізної вогнепальної зброї повинен бути тільки у державних структур. Доступ приватних осіб до такої зброї повинен бути заборонений. Вогнепальні бойові пістолети. Тут вважаю за можливе запровадження право на володіння і носіння короткоствольної бойової нарізної зброї для цивільних осіб з рядом жорстких обмежень. Необхідно виділити категорію цивільних осіб, яким може бути дозволено володіння бойовими пістолетами. Жорсткий соціальний і медичний контроль, - зазначив глава МВС.

Приміром, на його думку, володіти бойовими нарізними пістолетами можуть громадяни, які служили у військових і воєнізованих державних підрозділах і не мали стягнень, які пройшли "відповідний курс поводження з такою зброєю і незалежний від впливу психологічний тест з жорстким порогом".

Право на короткоствольну зброю не повинно передбачати право застосування такої зброї на розсуд власника, переконаний Аваков.

Все це повинно бути чітко прописано відповідним законом, який необхідно прийняти в парламенті. Тема дуже чутлива і неоднозначна. Вимагає зваженої і мудрої позиції законодавців, особливо з урахуванням різних інцидентів останнього часу по всьому світу, - вважає міністр.