Політика
30 січня 2017
«Два місяці, щоб зібрати речі і залишити Кабмін»: Авакову доведеться покинути пост
Політичний тиск на чиновника все зростає.
news-image

Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, можливо, скоро доведеться покинути пост, оскільки політичний тиск на чиновника все зростає, передає «Є!», посилаючись на «Вести».  

Становище Авакова погіршилося на тлі розслідування перестрілки правоохоронців в селищі Княжичі, коли загинули п’ятеро людей. У Генпрокуратурі і Службі безпеки України міністру вже дали зрозуміти, що йому доведеться розплачуватися за те, що сталося «посадами в Кабміні чи навіть політичною кар’єрою».  

«Йому дали два місяці, щоб зібрати речі і залишити Кабмін. Простору для маневру майже немає, його загнали в кут справою Мартиненко (про хабарі) І Княжичі — саме після перестрілки була зустріч на найвищому рівні, де йому поставили умову. Зараз його переконують піти по-хорошому всім «колгоспом», — депутат Верховної ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергія Капліна.

 

У політичну опалу може потрапити не тільки Аваков, а й вся партія «Народний фронт», в якій він перебуває. За словами українського політолога Олексія Якубіна, «Народний фронт» хочуть усунути від вирішення будь-яких питань в коаліції.  

Нагадаємо, на початку грудня 2016 року п’ять правоохоронців загинули в перестрілці між співробітниками Державної служби охорони (входить до складу Нацполіціі) і спецпідрозділом Національної поліції КОРД в селищі Княжичі Київської області. Президент Петро Порошенко закликав покарати винних у загибелі поліцейських, Генпрокуратура проводить розслідування за статтею «вбивство».