Політика
31 січня 2017
Чиновники купують люксові авто за безцінь: розслідування
Дружина надрепа Сергія Тарути зуміла придбати Lexus дешевше за набір столового срібла.
news-image

У свіжому випуску програми "Наші гроші" – журналісти знайшли в декларація чиновників автомобілі, які були придбані за фіксовану ціну не залежно від марки, року, комплектації та навіть реальної ціни на кожне авто.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Здається, українські чиновники знайшли закритий авторинок, на якому можна придбати елітні автомобілі за дуже низькими цінами. Наприклад, нардеп Ігор Мосійчук зумів купити Lexus LX570 в 2015 році аж у чотири рази дешевше, аніж на ринку. У його декларації ціна на авто вказана у розмірі 149 тисяч гривень.

А нардеп Сергій Лабазюк зумів за копійки придбати в 2014 році Mercedes. Ціна за авто в декларації дивним чином збігається з ціною автомобіля Мосійчука – теж 149 тисяч гривень. Наразі такий автомобіль коштує щонайменше втричі дорожче.

Дружина надрепа Сергія Тарути зуміла придбати Lexus дешевше за набір столового срібла. Цей автомобіль обійшовся знову ж таки у 149 тисяч гривень.

І не тільки купують автомобілі, а деякі чиновники ще й продають свої елітні автівки теж за ту ж саму суму – 149 тисяч гривень. Фактично, чиновники дарували авто своїм покупцям.

Не тільки нардепам так щастить з автомобілям, а ще й суддям. Наприклад, суддя Київського апеляційного суду Світлана Алданова придбала Toyota RAV-4 за ті ж самі 149 тисяч гривень. Хоча реальна вартість цього авто в рази вища.

Як чиновники купують різні авто за фіксовану ціну – дивіться у розслідуванні

Читайте також: Крим потопає у відходах: окупаційна влада не може впоратись із сміттям