Суспільство
31 січня 2017
Виявлено причину отруєння 40 людей на Київщині
27 січня в двох районах Київської області сталося масове отруєння, в результат якого постраждало 37 дітей і 2 дорослих.
news-image

При з'ясуванні причин отруєння дітей в Київській області були виявлені бактерії групи кишкової палички і збудник ротавірусної інфекції.

Інформує «Є!», з посиланням на censor.net.ua.

У спеціалізованій школі "Сузір'я" міста Вишгород, де напередодні отруїлися 26 учнів, виявили порушення технології приготування їжі і бактерії групи кишкової палички. А в дитячому садку села Гоголів Броварського району, де також захворіло 11 дітей, виявлено збудник ротавірусної інфекції.

"За попередніми результатами відібраних на харчоблоці спеціалізованої школи" Сузір'я "зразків харчової продукції, зокрема, печива" по-домашньому "і змивів з технологічного обладнання та кухонного посуду, виявлені бактерії групи кишкової палички, яка могла викликати спалах гострих кишкових інфекцій серед учнів.
В ході перевірки було також встановлено, що духовку не забезпечує необхідний температурний режим приготування страв, а до роботи на харчоблоці допущено двох працівників без проходження медичних обстежень ", - йдеться в повідомленні.
"Наявність виділеної умовно-патогенної мікрофлори свідчить про порушення технології приготування страв та недотримання санепідрежиму на харчоблоці", - відзначили в Київському обласному лабораторному центрі.

Нагадуємо, 27 січня в двох районах Київської області сталося масове отруєння, в результат якого постраждало 37 дітей і 2 дорослих.

Читайте також: 40 дітей на Київщині злягли від отруєння