Війна
1 лютого 2017
Держдепартамент США відреагував на події в Авдіївці
Держдепартамент зазначає, що СММ ОБСЄ фіксує застосування важкої артилерії та іншого забороненого Мінськом озброєння.
news-image

Сполучені Штати стурбовані сплеском насильства на сході України в районі Авдіївка-Ясинувата. Про це йдеться в заяві речника Державного департаменту США Марка Тонера.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

"Бойові дії призвели до десяткам втрат серед українських військових і десяти цивільних жертв. Також без води, тепла та електрики залишилися 17 тисяч жителів, в тому числі 2500 дітей.", - йдеться в заяві.

Держдепартамент зазначає, що СММ ОБСЄ фіксує застосування важкої артилерії та іншого забороненого Мінськом озброєння.

"Щоб уникнути більшої гуманітарної кризи, ми закликаємо до негайного постійного припинення вогню і повного безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ підтверджує, що США підтримують повну імплементацію мінських угод.", - заявляють у відомстві.

Рада безпеки ООН сьогодні в закритому режимі розгляне ситуацію в Донбасі.

30 і 31 січня гібридні війська РФ з ствольної артилерії і РСЗВ Град завдали ударів по Авдіївці, що знаходиться під контролем ЗСУ. В результаті місто залишилося без тепла, електрики і води. На межі зупинки найбільший завод міста - коксохім. Місто під загрозою соціально-економічної катастрофи.

Російські генерали в СЦКК блокують припинення вогню в районі. Ремонтні бригади не можуть приступити до роботи. Важкі бої тривають далеко на околицях.

Читайте також: Лише відведення військ на Донбасі зміцнить перемир’я – ОБСЄ