Суспільство
1 лютого 2017
У храмі Мелітополя висить оголошення, в якому Київський патріархат називають розкольницьким угрупованням
Оголошення нагадує анти-піар «конкуруючої фірми».
news-image

До редакції сайту РІА Мелітополь звернувся парафіянин церкви монастиря Сави Освяченого. Його обурило оголошення, яке йому довелося там побачити, передає «Є!»

Оголошення адресовано православним християнам. У ньому церкву Київського патріархату називають розкольницьким угрупованням, а всі таїнства, які там відбуваються, на думку авторів оголошення, є недійсними. Парафіян в оголошенні також попередили, за якими адресами в Мелітополі перебувають культові споруди так званого «розкольницького угруповання».

Оголошення, що нагадує анти-піар «конкуруючої фірми», прокоментував благочинний церков міста Мелітополя протоієрей Максим Смирнов. За його словами, церква Київського патріархату вважається розкольницькою, неканонічною, і у неї не може бути ніяких таїнств, оскільки у даній церкві немає благодаті, яка передається від апостолів. А голова цієї церкви, патріарх Філарет, у 1992 році на Харківському архієрейському соборі був позбавлений сану і всіх регалій.

Він навіть ченцем не вважається, не кажучи про те, що він займає якийсь високий духовний пост. У нього своя церква, в якій немає благодаті Божої. І таїнства, що здійснюються там - просто театр. Хіба це служитель Бога?

А це оголошення - не війна церков. Церква у нас одна. Вона має благодать, сам Господь нею керує. Вона поза політикою, вона Христова. І питання з церквою - не політичне. Сьогодні одні політичні партії, завтра інші. Їх було дуже багато за історію людства і де вони всі?

А церква була, є і буде. А це так звана церква Київського патріархату, яка себе називає релігійно-патріотичною організацією і намагається зробити себе автокефальною, що є божевіллям. Філарет сам оголосив війну православної церкви. А ми як залишалися церквою з двотисячолітньою історією, так і залишаємося. Оголошення це є турботою про городян, щоб вони не були обмануті шарлатанством.

Ми не можемо насильно змушувати людей туди не ходити, ми попереджаємо, що є така організація, яка себе називає церквою, але такою не є, - резюмував батько Максим.

Читайте також: В Авдіївці розпочинається масова добровільна евакуація людей
Читайте також: Вночі та вранці бойовики здійснили спроби штурму українських позицій біля Авдіївки - штаб АТО
Читайте також: Курс валют на 1 лютого