Політика
2 лютого 2017
Путін «знає» причини загострення ситуації на Донбасі
Путін пов'язав ескалацію на Донбасі з бажанням отримати гроші від Заходу.
news-image

Президент Росії Володимир Путін пов'язав загострення бойових дій на Донбасі з бажанням України показати себе в ролі жертви і отримати гроші від Заходу, передає «Є!», посилаючись на LB.

"Перше. Українському керівництву сьогодні потрібні гроші. А гроші найкраще вибивати з Євросоюзу, з окремих країн Європи, Сполучених Штатів і міжнародних фінансових інститутів, показуючи себе як жертву агресії", - заявив Путін на прес-конференції в Будапешті після зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.
"Друге. Як ми знаємо, під час передвиборної кампанії в США чинна українська влада зайняла односторонню позицію на підтримку одного з кандидатів. До того ж, деякі олігархи фінансували цього кандидата, або кандидатку, якщо сказати точніше. Тепер їм потрібно налагодити стосунки з чинною адміністрацією. І теж, через конфлікт легше втягнути чинну адміністрацію у вирішення українських проблем і налагодити якийсь діалог", - сказав він.

Третя причина, на думку російського президента, полягає в бажанні влади України "заткнути" таким чином опозицію.

"Є ще одне міркування. Я думаю, що нинішня українська влада не готова до реалізації Мінських угод і шукає привід для того, щоб відмовитися від їхнього виконання", - додав Путін.