Суспільство
4 лютого 2017
Єгор Соболєв: У реальності контролю за тим, що відправляється з України в окуповану частину Донбасу, не існує
Єгор Соболєв: До нас в будь-який момент можуть переправити цілі ешелони з живою силою противника.
news-image

Народний депутат України від фракції "Самопоміч" та керівник Центрального антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв заявив, що в зоні АТО відсутній контроль за вмістом вантажів, які перевозять через лінію зіткнення з окупованою територією. Про це Соболєв написав на сторінці в Facebook.

В реальності ніякого контролю за тим, що відправляється з України на окуповану частину Донбасу і завозиться звідти, просто не існує. Я це говорю після вивчення разом з колегами по парламенту ... проходження цих вантажів починаючи з лінії фронту, далі - кілометрами по сірій зоні, далі - знову через кілометри до прикордонників, і знову через кілометри до фіскалам. насправді до нас в будь-який момент можуть переправити цілі ешелони з живою силою супротивника, бронетехнікою, запасами палива, боєприпасів і їжі, - підкреслив він.

За словами нардепа, на заблокованій в четвер ветеранами залізниці, що з'єднує окуповану Горлівку і вільний Бахмут, прикордонники вперше оглядають ешелон через кілька десятків кілометрів після перетину ним лінії фронту і проходження мінімум двох залізничних станцій і десятків автомобільних доріг на підконтрольній Україні стороні.

Причому вони його саме бачать. Шестеро прикордонників піднімаються на місток і тільки оглядають зверху вагони, - зазначив Соболєв.

Він додав, що вугілля, яке є найпоширенішим товаром, на окупованій території закуповується за ціною 500-600 гривень за тонну, а Україна оплачує його спалювання "в електростанціях Ріната Ахметова" за ціною від 1800 гривень.

Що везуть з окупованої частини Донбасу, крім вугілля або під вугіллям, - ще раз - ніхто не перевіряє. Запеклі бої в Авдіївці, яка зовсім поруч, нові обстріли Маріуполя жодним чином не заважають цій торгівлі в крові. Хіба що прибирають увагу від неї. Про масштаби говорить наступна цифра: за заблокованої ветеранами гілці Горлівка - Бахмут напередодні було перевезено 305 завантажених вагонів (порожні ми не вважали), - підсумував депутат.