Політика
4 лютого 2017
«Обезголовлення демократії»: німецьке видання очорнило Трампа
Білий дім звинувачує ліберальні ЗМІ в "помилковому і безвідповідальному» освітленні, покликаному очорнити президента Д.Трамп і нову адміністрацію.
news-image

Впливовий німецький тижневик Der Spiegel викликав хвилю критики через обкладинку, на якій зображений президент США Дональд Трамп, який обезголовлює статую Свободи, передає «Є!» з посиланням на УНН.
Кілька німецьких газет розкритикували зображення, а заступник голови Європарламенту назвав обкладинку позбавленою смаку. Художник Едель Родрігес заявив, що зображення символізує "обезголовлення демократії".
Відносини між США і Німеччиною погіршилися з приходом на пост президента Дональда Трампа, який розкритикував політику німецького канцлера Ангели Меркель, пише видання.
Минулого місяця він заявив, що політика, що дозволяє прибувати в країну величезної кількості мігрантів, була "катастрофічною помилкою". Його радник з торгівлі також недавно розкритикував Німеччину за, на його думку, отримання несправедливих торговельних переваг від заниженого курсу євро.
Е.Родрігес, який прибув в США як політичний біженець з Куби в 1980 році, заявив в ЗМІ, що хотів порівняти Дональда Трампа і заборонено в ряді країн угруповання "Ісламська держава", додавши, що "обидві сторони - екстремісти".
Spiegel Редактор Клаус Брінкбаумер в редакційній статті заявив, що Д.Трамп намагається здійснити державний переворот зверху і встановити "Неліберальна демократію".
Білий дім раніше звинувачував ліберальні ЗМІ в "помилковому і безвідповідальному» освітленні, покликаному очорнити президента Д.Трамп і нову адміністрацію.
Член партії Вільних демократів та заступник глави Європейського парламенту Олександр Граф Ламбсдорф заявив, що обкладинка більше говорить про журналістів Spiegel, ніж про Д.Трамп.
"Обкладинка використовує жертв терору дуже поганим чином", - заявив він.

Читайте також: Д.Трамп хоче почути від Порошенка українську версію подій під Авдіївкою, - повідомляє експерт