Світ
5 лютого 2017
Російський телепропагандистів Кисельов: ЦРУ годувалася з руки СБУ ( Відео)
Кисельов вважає, що спецслужби США не обійшлися б без допомоги України.
news-image

Українські спецслужби тісно співпрацювали з американськими для дискредитації кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, заявив в ефірі програми "Вести недели" на телеканалі "Росія" її ведучий Дмитро Кисельов, передає «Є!».

Випереджаючи сюжет про "викриття махінацій" спецслужб США під час каденції Барака Обами, він заявив про "український слід" в історії із звинуваченнями в симпатіях Кремля до Трампу і справі про злом серверів Демократичної партії, підозра в якому впала на Москву. "Українські лобісти в США і українські спецслужби активно співпрацювали з ЦРУ в справі дискредитації Трампа як одного з кандидатів в президенти США. А" московський слід "сплив з подачі СБУ. Історія похлеще Уотергейту", - заявив Кисельов (дивитися з 24 хв. 20 сек .).

Вотергейтський скандал 1973-1974 роки, пов'язаний з незаконним прослуховуванням штабу демократів, призвів до відставки президента Річарда Ніксона.

Півстоліття тому просто підслуховували, а при Обамі виявився ще й іноземний, український слід. Виходить, що ЦРУ годувалася з руки СБУ і тих, хто самостверджується криком" Слава Україні, героям слава! "Згоден - смішно. Але тільки на перший погляд, - прокоментував Кисельов.

Програма "Вести недели" буде показана в європейській частині Росії ввечері 5 лютого.

11 січня видання Politico написало, що "зусилля уряду України, яке намагалося допомогти кандидату від Демократичної партії Хілларі Клінтон перемогти на президентських виборах, вплинули на виборчий процес в США". У статті стверджувалося, що українські чиновники допомагали союзникам Клінтон шукати компромат на Трампа і його радників, в тому числі - керівника виборчого штабу Пола Манафорта.

Президентські вибори в США пройшли 8 листопада 2016 року. На них переміг Трамп.

10 листопада заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що глава української держави Петро Порошенко і його адміністрація »не робили ніяких преференцій" кандидатам в президенти США і зберігали "абсолютно збалансовану і нейтральну позицію".

І напередодні, і після виборів влада США звинувачували хакерів, пов'язаних з РФ, у зломі серверів американських політичних і державних інституцій.