Київ
6 лютого 2017
У трьох навчальних закладах Києва масово потруїлись діти
Кількість постраждалих становить 42 особи.
news-image

Держпродспоживчслужба зафіксувала спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців трьох навчальних закладів Києва. Загалом отруїлись 42 дітей. Про це повідомляє сайт служби.

На сьогодні кількість постраждалих не змінилася та становить 42 особи. В інфекційному відділенні Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1 на стаціонарному лікуванні залишається 8 постраждалих, - йдеться в повідомленні.

Серед постраждалих – учні музичної школи-інтернату імені М. Лисенка, Київського державного хореографічного училища та художньої середньої школи імені Т. Шевченка.

При проведенні перевірки ТОВ "Віра-Конті Прем'єр", яке забезпечувало харчування учнів зазначених закладів, спеціалісти Держпродспоживслужби виявили низку порушень.

Зокрема, недотримання умов зберігання харчових продуктів, відсутність маркування на м'ясі, яке зберігається у низькотемпературному холодильнику; відсутність документів на яйця, "Журнал бракеражу" сирої продукції ведеться не за встановленою формою, відсутнє погодження примірного двотижневого меню.

А також незадовільний санітарний стан виробничих приміщень харчоблоку, відсутність резервного гарячого водопостачання, порушені правила миття посуду та обладнання харчоблоку тощо.

Рішенням постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА тимчасово припинено роботу ТОВ "Віра-Конті Прем'єр", - йдеться в повідомленні.

Держпродспоживчслужба також направила листа до Національної поліції у Києві з проханням відкрити кримінальне провадження за фактом виявлених порушень санітарного законодавства.

Епідеміологічне та лабораторні дослідження тривають.

Читайте також: В Україні стартувала реєстрація на ЗНО
Читайте також: Фанати Райо Вальєкано під час матчу влаштували акцію протесту проти Зозулі
Читайте також: В ІС оцінили ймовірність повномасштабного штурму Авдіївки бойовиками