Суспільство
6 лютого 2017
Експерт пояснив, чому Матіосу і Варченко не підходить посада директора ДБР
Керівник Центру політичної розвідки прокоментував процес відбору очільника Державного Бюро Розслідувань.
news-image

Олексію Горащенкову варто дати шанс очолити ДБР. Ольга Варченко має серйозні репутаційні проблеми, а Анатолій Матіос повинен залишитися на своїй нинішній посаді. Таку думку висловив Олег Постернак, Керівник Центру політичної розвідки, коментуючи процес відбору керівника Державного Бюро Розслідувань, передає «Є!

Хотілося б зупинитися на трьох основних претендентах. Помічник президента - Олексій Горащенков, співробітниця столичної прокуратури Ольга Варченко набрали однакову кількість балів (по 8) і головний військовий прокурор країни - Анатолій Матіос, набрав 7 балів.

Відносно Олексія Горащенкова можна сказати: молодий, та ранній. Але і посперечатися можна. В якому контексті молодий? 37 років - пік працездатності. Черчилль був на два роки молодший, коли очолив МВС Великобританії, результати його роботи й подальша доля говорять самі за себе. Звичайно, не всім бути як Черчилль, але це як аргумент до того, що дивитися треба не на вік, а на професійні якості та репутацію, ці показники повинні відповідати посаді, на яку претендує кандидат.

Більш того, останнім часом прихід до влади молодого покоління політиків стає тенденцією. Горащенков пройшов серйозний освітній і трудовий шлях. Навчався в Європі, працював в Мін'юсті, РНБО і МЗС на керівних посадах, як то кажуть "у зв'язках, що ганьблять, помічений не був". Управлінський досвід є, мало того, дипломатичний. Людина здатна вести діалог не тільки всередині держави, а й на міжнародному рівні. Це говорить багато про що, - заявив політичний консультант.

Говорячи про другого основного претендента Ольгу Варченко, експерт висловив сумніви щодо репутації кандидата.

Ольга Варченко, глава Управління процесуального керівництва, підтримки держобвинувачення і представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ набрала стільки ж балів, як і Олексій Горащенков. Але щодо Варченко є багато питань. Перше з них, яке різко впадає в очі - "підмочена" репутація.

ЗМІ неодноразово публікували матеріали про життя на "широку ногу", що неможливо дозволити на скромну зарплату службовця міської прокуратури. Не думаю, що людину з такою репутацією допустять управляти таким важливим органом. Європейці просто нас не зрозуміють, - повідомив він.

 

Щодо Матіоса багато говорити не хочеться. Зазначу лише, що він зараз знаходиться на своєму місці та з роботою справляється, хоча в декількох серйозних скандалах все-таки встиг засвітитися. Військова прокуратура - не просте відомство, він за два роки встиг освоїтися. Навіщо зараз ці зайві рухи, коли країна перебуває в стані війни? Кому від цього стане краще? Нікому, відповідь очевидна. Як то кажуть: коней на переправі не міняють , - сказав Постернак.
Читайте також: Кремль забажав вибачень від Fox, кореспондент якої назвав Путіна вбивцею
Читайте також: Віталій Кличко закликав киян-водіїв не виїжджати у місто без нагальної потреби (відео)
Читайте також: Бурбак вступився за «стіну» Яценюка