Політика
6 лютого 2017
Вадим Рабінович: «Треба зупинити війну та будувати сильну, багату і щасливу Україну»
Нардеп радить українській владі зайнятися процесом встановлення миру на Донбасі.
news-image

Українська влада повинна перестати орієнтуватися на думку закордонних держав і зайнятися процесом встановлення миру на Донбасі. Про це в прямому ефірі програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат України, голова підкомітету ВР з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

Ніхто в Європі та в світі за нас або більше нас не буде піклуватися про Україну, ніхто не буде за неї боротися. З санкціями або без санкцій - нам потрібен мир на Донбасі, потрібно зупинити війну і щоб не гинули люди, нам потрібно відроджувати економіку, будувати сильну армію, будувати сильну, багату і, якщо хочете, щасливу країну.

А зацікавлених в цій бійні, тих, хто на ній заробляє, хто краде під час неї - треба гнати поганою мітлою, бо вони ведуть нас туди, звідки немає виходу - і вони це прекрасно розуміють. Нинішньої весни будьте дуже пильні, щоб ці паразити не втягнули нас в якусь історію, тому що їм просто відступати нікуди,- заявив Вадим Рабінович

Відповідаючи на питання телеглядачів, народний депутат також висловився за те, щоб у випадках особливо великого злодійства у воєнний час застосовувалася вища міра покарання.

Я людина дуже демократична. Але в наших особливих умовах за злодійство і корупцію в особливо великих розмірах під час війни я б таку міру ввів, - красти в такий час, коли гинуть люди, гине країна, красти мішками й КамАЗами просто нелюдяно, - підкреслив Вадим Рабінович, додавши, що Україні слід посилювати свої позиції на міжнародній арені всіма доступними способами, в тому числі й поверненням ядерного статусу.
Дуже багато мене критикують з цього питання. Я знову змушений пояснити свою позицію. У нас немає армії, яка змогла б зараз перемогти ворога. Нам потрібна маленька, але динамічна і боєздатна армія з ядерною зброєю. Нас будуть сильно не любити при цьому, нас будуть лаяти, але краще бути нелюбимими, але живими, - зазначив він.

Крім того, лідер партії «За життя» закликав блокувати засідання Верховної Ради до тих пір, поки в залі не буде розглянуто і вирішено питання зниження тарифів на ЖКГ.

Це принципове і стратегічне питання виживання країни. Нас вбивають тарифами, нас нищать відсутністю охорони здоров'я, нас виштовхують за кордон не фінансуванням науки та освіти. Якщо Рада в парламентсько-президентській республіці не в змозі розрубати цей гордіїв вузол, то вона не заслуговує на існування, ще потрібно розганяти - і йти на нові вибори, - резюмував Вадим Рабінович.
Читайте також: «Через підрив національного суверенітету»: нардепи хочуть звільнити міністра з питань окупованих територій
Читайте також: Найосвідченіша людина в світі живе в Італії
Читайте також: В Україні стартує національна інформаційна кампанія в пам'ять про УПА