Гонтарєву треба звільнити, політика Нацбанку знищує економіку України, - Ляшко (відео)
Політика Національного банку України, спрямована на знищення банків, призведе до великих проблем в економіці.
news-image

Про це заявив народний депутат України, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає «Є!», посилаючись на Обозреватель.

"Жоден бізнес не може працювати, коли він не може брати кредити. Жоден бізнес не може бути впевнений в своєму майні, коли Нацбанк знищує комерційні банки і під цим приводом вимивають обігові кошти підприємств і позбавляють власників підприємств майна", - заявив Ляшко.

За словами політика, Радикальна партія наполягає, щоб президент України Петро Порошенко вніс подання до Верховної Ради про звільнення Валерії Гонтарєвої з посади голови НБУ та ініціював радикальні зміни до монетарної політики Нацбанку.

"Звільнення керівника регулятора - половина справи. Головне - зміна монітарної політики. Для чого створювали раду НБУ, яка відповідно до закону виробляє основи грошово-кредитної політики? Для чого члени ради НБУ отримують по 150 тисяч гривень на місяць так званої "допомоги" за рахунок коштів платників податків? Хіба не для того, щоб радикально міняти монетарну політику і в купі зі зміною економічної політики уряду досягнути одного - економічного зростання, подолання бідності і створення робочих місць для мільйонів українців", - наголосив Ляшко.

Він також вимагає ухвалити зміни до Конституції в частині повноважень НБУ, які були запропоновані його фракцією.

"Цим проектом вносяться зміни до ст.95 Конституції України, відповідно до якої сьогодні обов'язок Нацбанку - дотримуватися стабільності гривні. Ми пропонуємо розширити повноваження регулятора та передбачити обов'язком НБУ - сприяння через помірні процентні ставки економічному зростанню, працевлаштуванню українців та подоланню бідності. Нацбанк не може стояти в стороні та говорити, що це не їхня справа", - впевнений політик.