Суспільство
7 лютого 2017
Життя поруч із трунами: в Запоріжжі жителі багатоповерхівки воюють з ритуальною службою (відео)
Люди готові звернутися до суду, щоб змусити похоронне бюро переїхати в інше місце.
news-image

Жителі багатоповерхівки в центрі Запоріжжя вимагають, щоб ритуальна служба або поїхала з приміщення в їхньому будинку, або припинила розвантажувати труни прямо посеред двору, передає «Є!» із посиланням на Сегодня.

Все почалося в кінці минулого року, коли магазин похоронних приладів відкрився в приміщенні колишнього кафе на першому поверсі.

Хотілося б не бачити цю картину, коли з під'їзду виходиш, а з вікна вивантажуються труни, хрести, - говорить мешканка будинку Олена Бродецька.

Щоб не бачити під своїми вікнами похоронних атрибутів, розповідають мешканці будинку, вони зверталися зі скаргами до мерії, однак марно.

Ми написали депутатам, зібрали підписи. Наше законодавство раніше забороняло такі види послуг надавати в житлових будинках, - зазначає мешканка багатоповерхівки Лідія Коломієць.

Ніяких законів похоронне бюро не порушує, впевнений його власник.

Приходила перевірка з благоустрою та райвиконкому - ніяких порушень не було виявлено. Тут склад-магазин ритуальної атрибутики та похоронних приладів. В окрему категорію це не виділяється. Як магазин непродовольчих товарів. Якісь дозволи, ліцензії для цього не потрібні, - говорить підприємець Ілля Левченко.

Тим часом обурені жителі готуються судитися.

Якщо у мешканців будинку є достатньо доказів, що підтверджують, що саме таким чином використання приміщення завдає їм певної шкоди, то вони можуть звернутися до суду, щоб в судовому порядку обмежити певні порушення, які відбуваються з боку власника, - роз'яснює юрист Денис Тарасов.

Мешканці будинку впевнені - суд змусить ритуальну службу переїхати в інше місце, або хоча б заборонить підприємству вантажити похоронні приналежності у дворі багатоповерхівки.

Читайте також: Київ та Мінськ домовилися про компенсацію за повернення літака «Белавіа»