Війна
7 лютого 2017
Запеклий бій під Авдіївкою (відео)
У мережі опублікували відео, зняте на одній із позицій Збройних сил України у районі Авдіївки.
news-image

У мережі опублікували відео, зняте на одній із позицій Збройних сил України у районі Авдіївки. Кадри демонструють бій, який зав’язався напередодні між бійцями АТО та бойовиками незаконних збройних формувань, передає «Є!», посилаючись на «Радіо Свобода».

Як зазначається, зіткнення з бойовиками відбулося у понеділок, 6 січня. Терористи застосували гранатомети та зброю великого калібру, а згодом долучили ще й артилерію.

У свою чергу, бійці 39-го окремого мотопіхотного батальйону у складі 72-ї механізованої бригади ЗСУ, які захищають цю позицію, змушені були дати відповідь на обстріли противника. 

Обстріли позиції сил АТО тривали до ночі і велися по всій лінії оборони поблизу Авдіївки, інформує видання.

Самі військові констатують деяке полегшення обстановки у цьому районі.

«За останній тиждень трохи легше. Вони все одно працюють по нас - і стрілецькою, і артою. Полегшення суттєвого немає, полегшення тільки через те, що не працюють «Гради». Близько 4-ї години, коли починає сутеніти, починаються обстріли з їхньої сторони», - розповідає один з бійців батальйону.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив про підготовку Росії до подальшого загострення на Донбасі. Так, останнім часом вона посилила перекидання в окупований регіон солдат, зброї та військової техніки.