Політика
8 лютого 2017
Правляча партія Молдови заявила, що Додон в Брюсселі не захищав інтереси країни
У заяві ДПМ стверджується, що президент знехтував бажанням більшості громадян.
news-image

Правляча Демократична партія Молдови (ДПМ) піддала критиці висловлювання президента Ігоря Додона, зроблені ним у вівторок в Брюсселі після зустрічей з керівництвом Євросоюзу і НАТО. У заяві, яку опублікували молдавські ЗМІ, демократи звинуватили главу держави в тому, що він не захищав інтереси країни, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Доводиться констатувати, що візит президента перетворився на партійний візит, в ході якого Додон представляв політичні проекти Партії соціалістів Республіки Молдова (Додон покинув пост її лідера після обрання главою держави - прим. ред.). Лідер країни не виступав як президент всіх громадян Молдови. Він знехтував бажанням більшості громадян, які проголосували на останніх парламентських виборах за продовження проєвропейського курсу Республіки Молдова та реалізацію Угоди про асоціацію з ЄС, - йдеться в документі.

У ДПМ висловили переконання, що Молдова піде "європейським шляхом модернізації".

У країни будуть хороші відносини з Російською Федерацією, які дозволять вирішувати проблеми наших громадян там і питання, що частково блокують наше економічне співробітництво, - наголошується в заяві.

Додон на зустрічах з керівництвом ЄС і НАТО проінформував, що ситуація в Молдові після підписаної з ЄС Угоди про асоціацію деградувала за багатьма показниками: макроекономічним, станом життя громадян, індексом сприйняття корупції, свободи держустанов і ЗМІ.

З цієї причини число прихильників євроінтеграції в країні скоротилося з 2009 року з 68% до 38%. Президент пояснив такі результати "поганим управлінням країною, подвійними стандартами з геополітичним підтекстом, застосовуваними європейськими чиновниками стосовно всього, що відбувалося в ці роки в Кишиневі".

Додон підтвердив, що якщо в результаті чергових або дострокових парламентських виборів або за підсумками референдуму буде прийнято рішення про необхідність анулювати Угоду про асоціацію з ЄС, то він як президент підтримає цю ініціативу.

Глава держави також попросив не відкривати в столиці нейтральної Молдови офіс НАТО, зазначивши, що проти вступу в альянс, згідно з опитуваннями громадської думки, виступає переважна більшість населення. Він підкреслив, що це може ускладнити переговори з придністровського врегулювання і привести до ескалації напруженості в країні.

Читайте також: «Здавайтеся СБУ, збережіть свої життя!» - реакція мережі на смерть Гіві
Читайте також: Вбивство Гіві: з'явилося перше відео з місця вибуху в Донецьку
Читайте також: Військові ЗСУ взяли відпустку та приєднались до блокади «Л/ДНР»