Резонанс
8 лютого 2017
У МЗС Німеччини прокоментували слова посла про вибори на Донбасі
Посол Німеччини в Україні заявив про можливість проведення виборів у непідконтрольних українському уряду районах Донбасу за присутності там російських військ.
news-image

У Міністерстві закордонних справ Німеччини прокоментували слова посла ФРН в Україні щодо можливості проведення виборів на Донбасі, передає «Є!» із посиланням на DW.

У відповіді на запит DW у МЗС ФРН заявили:

Дороговказом для всіх наших зусиль, спрямованих на подолання кризи на Сході України, є мінські домовленості між Росією та Україною від 12 лютого 2015 року, укладених за посередництва Німеччини та Франції.

Водночас у прес-службі МЗС України наголосили, що "в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, у тому числі у нормандському форматі, спрямовані на повернення миру на Донбас". Про це говориться у заяві, зробленій за підсумками розмови з послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернстом Райхелем (Ernst Reichel).

Посла викликали до МЗС України через його заяви щодо можливості проведення виборів у непідконтрольних українському уряду районах Донбасу навіть за присутності там російських військ.

Це достатньо складно собі уявити - проведення місцевих виборів без забезпечення безпеки. Але я переконаний, що це не є чимось неможливим, все залежить від умов, - зауважив Райхель у своєму інтерв'ю.
Було підтверджено чітку і послідовну позицію України, що такі вибори мають відбуватися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також створення таких безпекових передумов, які б уможливили проведення на Донбасі вільних і демократичних виборів, - заявили в МЗС України.
Читайте також: Посол Німеччини скасував прес-конференцію на тлі скандалу з його заявами
Читайте також: Посла Німеччини запросили в МЗС України з приводу його заяв про вибори на Донбасі
Читайте також: Посол Німеччини допустив проведення виборів на Донбасі у присутності армії РФ