Резонанс
8 лютого 2017
«Nein» - нардеп Гончаренко малював перед посольством Німеччини на знак протесту проти висловлювань посла (фото)
На думку нардепа, німецький посол Райхель повинен бути відкликаний з України.
news-image

Нардеп від БПП Олексій Гончаренко на знак протесту проти висловлювань посла Німеччини Ернста Райхеля про вибори на Донбасі розмалював фрагмент Берлінської стіни, що знаходиться біля посольства Німеччини в Києві, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

У всьому поганому звичайно є хороше і у своїй заяві пан посол хоча б визнав, що там (на Донбасі, - ред.) є російські війська. Я ще раз повторюю: наша відповідь – ні. І якщо хтось не розуміє російською або українською, то ми скажемо німецькою – nein, - заявив Гончаренко.

На думку заступника голови фракції БПП, німецький посол Райхель повинен бути відкликаний з України.

Дуже важливим для нас є те, що ми вдячні пані Меркель, офіційній владі Німеччини, МЗС Німеччини за їх чітку проукраїнську позицію. Щодо реакції - я б чекав відкликання посла Райхеля з України, тому що ця заява - це антиукраїнська заява, і вона не в дусі німецької політики. Ми не можемо не відреагувати на недружню заяву. Сподіваюся, Райхель визнає свою помилку, якщо цього не буде - Берлін повинен розглянути питання про доцільність його перебування на посаді, - додав депутат.

Нагадаємо, нещодавно надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що проведення виборів на окупованій території Донбасу можливо до виведення звідти російських військових підрозділів.

 

Читайте також: У МЗС Німеччини прокоментували слова посла про вибори на Донбасі
Читайте також: Посол Німеччини скасував прес-конференцію на тлі скандалу з його заявами
Читайте також: Посла Німеччини запросили в МЗС України з приводу його заяв про вибори на Донбасі