Події
8 лютого 2017
Призначено голову Нацполіції
Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.
news-image

Новим керівником Національної поліції України став нинішній глава Департаменту карного розшуку НПУ Сергій Князєв, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Відповідне рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання уряду.

Перед затвердженням на новій посаді Князєв виступив перед членами Кабміну з короткою промовою.

Напередодні його кандидатуру вніс на розгляд уряду глава МВС Арсен Аваков. За його словами, кандидатуру він вибрав за результатами проведеного конкурсу, враховуючи думки членів комісії.

Сергій Князєв служить в органах внутрішніх справ понад 20 років. З 1992 р. Князєв очолював ряд обласних управлінь МВС та поліції. Наприклад, у 2014 р. його було призначено в Донецьку область, в 2015 р. керував правоохоронцями в Закарпатті, в 2016 р. – у Рівненській області. На сьогодні Князєв очолює Департамент карного розшуку Нацполіції України.

Сергій Князєв - генерал поліції третього рангу, народився в 1971 р., йому 45 років. 24 роки Князєв пропрацював у карному розшуку. Почав свою кар'єру в органах внутрішніх справ у 1992 р. з посади міліціонера відділу охорони в Білій Церкві. У 1995 р. перейшов на службу до кримінального блоку і до 2008 р. пройшов кар'єрний шлях від оперуповноваженого до начальника кримінальної міліції Білоцерківського міського відділу міліції.

З 2008 р. Князєв керував міліцією Київської області.

Восени 2014 р., тобто з початком збройного протистояння на Донбасі, Князєва було призначено наказом Авакова на посаду т. в. о. заступника начальника Головного управління МВС України в Донецькій області – начальника кримінальної міліції. Цю посаду Князєв обіймв до літа 2015 р. Тоді ж був нагороджений "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" орденом Данила Галицького. У липні 2015 р. був призначений главою ГУ МВС у Закарпатській обл. Ця область дісталася Князєву після збройного конфлікту в Мукачевому 11 липня 2015 р., коли "застосувавши гранатомети, бандити знищили два міліцейських авто, поранили чотирьох цивільних осіб і трьох співробітників міліції".

4 квітня 2016 р. Князєв, якому, на думку МВС, вдалося навести порядок на Закарпатті, був призначений боротися з "бурштиновою мафією" в Рівненській обл. На посаду голови Нацполіції в Рівному Князєва також привів скандал у цій області – його попередника запідозрили в "кришуванні" нелегальних видобувачів бурштину. Але в Рівному Князєв не затримався і вже в листопаді був призначений головою Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

 

Князєв, згідно з декларацією, володіє квартирою 74,9 кв. м в Броварах, двома земельними ділянками в Київській і Житомирській областях на 1000 кв. м кожна. Їздить на Honda Accord 2008 р. в. і живе на зарплату, яка за 2015 р. склала 67 184 грн.

Читайте також: «Nein» - нардеп Гончаренко малював перед посольством Німеччини на знак протесту проти висловлювань посла (фото)
Читайте також: У МЗС Німеччини прокоментували слова посла про вибори на Донбасі
Читайте також: «Ти що, тупий? Говори українською!» – бійка на сесії Черкаської облради (фото)