Верховний суд підтримав «Укрзалізницю» - Дубневич
«Укрзалізниця» врешті здобула підтримку у своїй позиції щодо ДП «Донецька залізниця».
news-image

Сьогодні Верховний суд України підтвердив, що ПАТ «Укразлізниця» не є правонаступником ДП «Донецька залізниця». А відтак – не повинна відповідати по її боргових зобов'язаннях. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова парламентського комітету Ярослав Дубневич, передає «Є!»

Верховний суд України щойно підтримав позицію ПАТ «Укрзалізниця» в її проблемному питанні з ДП «Донецька залізниця». «Укрзалізниця» не може бути автоматично правонаступницею ДП «Донецька залізниця» -- в тому числі, в частині зобов’язань останньої.

Таким чином, на найвищому рівні поставлено крапку в неправосудних рішеннях щодо ПАТ «УЗ», - написав нардеп.

За його словами, «Укрзалізниця» врешті здобула підтримку у своїй позиції: без інвентаризації майна, затвердження передавальних актів та внесення до Єдиного державного реєстру запису про припинення ДП «Донецька залізниця» правонаступництво не може відбутись.

Сподіваюсь, що сьогоднішній приклад – демонстрація того, що торжество правосуддя в країні існує. Нарешті, на «Укрзалізниці» ділки припинять заробляти кошти- зазначив Дубневич.

Голова парламентського Комітету висловив сподівання, що кошти, які завдяки ухваленому документу можуть бути збережені на рахунках ПАТ «Укрзалізниця», будуть витрачені з користю для підприємства: дозволять суттєво оновити рухомий склад і дорожню інфраструктуру, закупити вагони, відремонтувати залізничні шляхи.

Нагадаємо, що 20 грудня минулого року Верховна Рада підтримала законопроект № 5428, який передбачає тимчасове – до завершення АТО – недопущення примусового стягнення на активи ПАТ «Укрзалізниця» за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене на не підконтрольній Україні території АТО (передусім – ДП «Донецька залізниця»).

Читайте також: Бойовики «ДНР» підозрюють Шкіряка у вбивстві «Гіві» (відео)
Читайте також: Слідчі назвали пріоритетну версію вбивства Шеремета