Політика
9 лютого 2017
Посольство РФ порадило меру Вільнюса зайнятися справами та висловило здивування тим, що саме він є мером
Співробітникам посольства РФ не сподобався допис мера у Фейсбуці.
news-image

Лідер партії "Рух лібералів Литви", мер Вільнюса Ремігіюс Шімашюс виступив з різкою критикою слів першого віце-спікера Сейму Литви Рими Башкене про те, що "у Росії є, чому повчитися", передає «Є!»
Про це мер литовської столиці написав у соціальній мережі Facebook, зокрема, зазначивши, що "в усі часи жителі Росії шукали порятунку від своїх царів, і знаходили його в Литві або інших країнах Європи".

Лідери аграріїв заявляють - "в Росії є багато хорошого". Однак мені здається, що єдине хороше в Росії - це люди, яким не подобається, що відбувається у них в країні, - написав Ремігіюс Шімашюс.

Він також зазначив, що можливо, місцевим аграріям в РФ подобається "духовний погляд на вбивства на території інших країн і насильство в сім'ї", а також зауважив, що він знає, чим обґрунтувати свої слова.

Посольство Російської Федерації в Литві образили слова мера Вільнюса і на офіційній сторінці з'явився коментар прес-служби.

Покоробили чергові принизливі для росіян, та й для нашої країни в цілому, «спостереження» мера Вільнюса Р.Шімашюса, опубліковані цього разу на його сторінці в Фейсбуці.

Вільнюський градоначальник і одночасно лідер лібералів ніяк не може засвоїти, що політична вага заробляється не зневагою й образами на адресу інших країн і народів, а вирішенням практичних справ, яких у нього, на думку жителів столиці, до яких належимо і ми, явно по вуха: то в європейській столиці вулиці заледеніють, то трубу прорве так, що наслідки виливаються в міжнародну екологічну катастрофу, то сміттєзвалище загрожує впритул підібратися до міста...

Замість цього, складається враження, що Р.Шімашюс віддає перевагу активній партійній політико-виховній роботі, - пише прес-служба.

Також у дипломатичній установі стверджують, що саме мер Вильнюса перешкоджає відкриттю Будинку Москви в Вільнюсі та "зарубив" будівництво Будинку Вільнюса в Москві.

Ці установи могли б стати важливими майданчиками для розвитку бізнес-контактів, знайомства громадськості двох столиць з останніми досягненнями культури. Але вирішити це питання за москвичів і мешканцев Вільнюса взявся особисто Р.Шімашюс, - вважають у посольстві.
В цілому, дивує, що сьогодні обличчям древньої, доброзичливою і культурної литовської столиці, що має великі традиції міжнаціональної поваги, є саме такою «правдолюб», - підсумували допис у прес-службі.

Нагадаємо, це був офіційний коментар посольства Російської Федерації в Литві.

Читайте також: Жінка чотири роки робила колажі з фотографіями незнайомця, видаючи його за свого бойфренда (фото)
Читайте також: «Одну ногу відірвало повністю й зрізало частину голови»: бойовик розповів про загибель «Гіві»
Читайте також: Марушевську викликали в НАЗК через премію на 8 Березня