Суспільство
9 лютого 2017
Захворюваність на туберкульоз в Одесі досягла рівня епідемії
За 2016 рік в Одесі зафіксували 1113 випадків зараження туберкульозною паличкою.
news-image

Захворюваність на туберкульоз в Одесі в 2016 році досягла рівня епідемії. Про це повідомила головний лікар міського протитуберкульозного диспансеру Оксана Леоненко-Бродецька, передає «Є!» із посиланням на Первый городской.

За 2016 рік в Одесі зафіксували 1113 випадків зараження туберкульозною паличкою, серед захворілих - 8 підлітків і 13 дітей.

У 2016 році ми зафіксували епідемію туберкульозу в Одесі, оскільки рівень захворюваності та смертності від нього перевищив мінімально допустимий за стандартами ВОЗ, тобто не більше 50 випадків на 100 тисяч населення, з яких не більше 6 випадків захворюваності на мультирезистентний (несприйнятливий до основних медичних препаратів) туберкульоз. В Одесі цей поріг був перевищений майже вдвічі, - зазначила Леоненко-Бродецька.

Для профілактики туберкульозу лікарі радять регулярно проходити медобстеження, провітрювати приміщення і дотримуватися здорового способу життя. При ранньому діагностуванні туберкульоз виліковний, всі протитуберкульозні препарати видаються хворим безкоштовно.

Читайте також: Нацрада оштрафувала «Шансон», «Kiss FM» та інших на півмільйона гривень
Читайте також: Віталій Кличко: «Я впевнений, що депутати підтримають рішення про відведення земельної ділянки на Інститутській і Музей Революції Гідності буде побудований на Алеї Героїв Небесної Сотні»
Читайте також: Єфремова відпустили зі скляного боксу у залі суду