Світ
10 лютого 2017
Клімкін заявив, що планує зустрітися з усіма кандидатами в президенти Франції, включаючи Ле Пен
Клімкін: Я дуже вірю в демократичні традиції та ідеали Франції.
news-image

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін планує зустрітися з усіма кандидатами на пост президента Франції в ході його візитів до Парижа в березні 2017 року. Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає «Є!».

Я дуже вірю в демократичні традиції та ідеали Франції. Дійсно, дуже вірю, - підкреслив він, кажучи про майбутні президентські вибори у Франції.

Клімкін заявив, що як міністр закордонних справ повинен враховувати всі варіанти. Він зазначив, що представники МЗС працюють з різними політичними штабами і партіями, і журналістами.

Я буду в березні як мінімум двічі в Парижі і планую зустрітися з усіма кандидатами і попросити нашого посла, щоб він мені зробив зустріч, якщо вийде, з Марін Ле Пен (лідер французької ультраправої партії" Національний фронт ". -" ГОРДОН "), і я їй покажу ті матеріали, які ми підготували, в тому числі і по Криму, в рамках нашого позову по конвенції про заборону расової дискримінації, - сказав він.

Перший тур виборів президента Франції призначений на 23 квітня 2017 року, другий - на 7 травня. Головними претендентами на посаду глави держави є Ле Пен, а також колишній міністр економіки в уряді президента Франсуа Олланда Еммануель Макрон і кандидат від консерваторів Франсуа Фійон.