Найближчим часом Україна отримає новий транш від Євросоюзу
ЄС підтримує Україну не лише боротьбі з РФ, але й у більш загальному сенсі.
news-image

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вважає, що українці зробили достатньо як у плані реформ, так і в плані зусиль для отримання другого траншу у розмірі 600 мільйонів євро, повідомляє «Є!» із посиланням на 24Канал.

Таку заяву він зробив під час спільного брифінгу з українським прем’єром Володимиром Гройсманом.

Інша частина нашої розмови стосувалася виділення другого траншу Україні. І я мушу сказати, що Україна розуміє упродовж останніх двох-трьох років, що реформи дуже важливі та їхні масштаби тує великими. Ми розуміємо, що це великі зміни порівняно з тим, що було двадцять років тому. Ми знаємо, що висувається законопроект про деревину. І ми знаємо, що цього всього достатньо для виділення 600 мільйонів євро Україні – це буде зроблено найближчим тижнями. І я думаю, що після того, як ми спостерігали за реформами та зусиллями України, українці заслужили щось отримати, – зауважив голова Єврокомісії.

Також єврочиновник додав, що ЄС підтримує Україну не лише в контексті боротьби з Росією, але й у більш загальному сенсі.

Ми вважаємо, що всі мусять поважати суверенітет України, не лише сусіди. Ми маємо стратегічне партнерство з Україною, і наші майбутні стосунки будуть розвиватися саме так, – підкреслив Юнкер.

Зауважимо, що Володимир Гройсман уже прокоментував виділення фінансової підтримки з боку Євросоюзу.

Хороша новина – спільно Жан-Клодом Юнкером домовились про виділення у найближчі декілька тижнів фінансової підтримки у розмірі 600 мільйонів євро, – зазначив прем'єр.