Київ
10 лютого 2017
Віталій Кличко: «Щоб не створювати додаткових пробок у Києві, нові сучасні автовокзали повинні розміщуватися на в'їздах/виїздах із міста»
В центрі Києва досі працюють старі автовокзали, які не пройшли переатестацію.
news-image

У Києві повинні будуватися нові перехоплюючі автовокзали на в'їздах/виїздах із міста, щоб заміський транспорт не ускладнював рух, створюючи додаткові пробки в столиці. Про це в ефірі каналу «Київ» заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Є!», посилаючись на КМДА.

Він нагадав, що в столиці нещодавно був відкритий новий, сучасний і комфортний, автовокзал на Теремках, який, на жаль, поки що не працює на повну потужність.

«Ми відкрили сучасний європейський вокзал із належним сервісом. Він перехоплюючий. Такі вокзали повинні бути не в центрі міста, вони повинні бути поряд зі станціями метро і в тих місцях, де буде комфортно пересісти на комунальний міський транспорт», - сказав Віталій Кличко.

Водночас, він нагадав, що в центрі Києва досі працюють старі автовокзали, які не пройшли переатестацію. Мер зауважив, що нині вокзали і станції підпорядковуються Фонду державного майна, який повинен ухвалити рішення про їхнє закриття.

«На цих вокзалах досі працює велика кількість нелегальних перевізників», - додав Віталій Кличко.

 Мер зазначив, що міська влада планує створювати хаби біля ключових транспортних артерій міста, однак не в центрі столиці.