Політика
11 лютого 2017
Рабинович: Кримінальна відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок - це демократичний крок
Проект передбачає кримінальну відповідальність на термін від 5 до 8 років.
news-image

Такий законопроект вніс на розгляд Верховної Ради народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович. Про це політик повідомив, розмістивши пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Вадим Рабинович пропонує карати президента, депутатів різних рівнів та мерів міст за невиконання передвиборних обіцянок. Проект передбачає кримінальну відповідальність на термін від 5 до 8 років. У тексті документа наголошується, що законопроект потрібно прийняти «з метою подолання кризового стану представницької демократії в Україні».

Подібний прецедент відбувається на наших очах в Греції, де екс-прем'єр-міністру країни пред'явлено звинувачення в невиконанні передвиборних обіцянок, - і йому загрожує тюремний термін за це. Таку практику вважаю дуже корисною і для України. У нас всі 25 років незалежності країни відбувається обман виборців, народ водять за ніс і обкрадають, а ми весь час ходимо по колу і тасуємо ті ж, вже краплені, карти. Кримінальна відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок - прогресивний, демократичний крок, - вважає Вадим Рабинович.