Політика
13 лютого 2017
Путін готується піти з Донбасу, - політолог
Росія не має наміру «приєднувати» окуповані території Донбасу, оскільки вже попеклася на анексії Криму. Відтак, глава Кремля Володимир Путін готується піти з Донбасу, однак хоче зробити це із переможним виглядом.
news-image

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін і додав, що РФ «не потягне» Донбас, оскільки він стане ще одним дотаційним регіоном, передає «Є!», посилаючись на Online.ua

«В економічному плані Крим — програшний матеріал. Він не буде приносити гроші, що б там не говорили. Це ще один дотаційний регіон: Чечні платять млрд , Криму — ,5 млрд. На Донбасі левова частка податкової бази йде в український бюджет. Для Росії це ще більший камінь на шиї. Україна обережно відсуває населення, яке живе на непідконтрольної території — третина Луганської та Донецької областей. Дуже урбанізована частина, приблизно 3 млн осіб. Це понад 100 млрд рублів витрат, тому що людей більше, ніж у Криму», - повідомив Орєшкін.

За словами політолога, у Кремлі розуміють, що Донбас зараз знаходиться в жахливому економічному спаді і для його відновлення доведеться прикласти чимало фінансових зусиль та здійснити багато грошових вливань, тому Путін цього не хоче. Також у Кремлі розуміють про ті наслідки, які принесуть РФ нові санкції Заходу за чергову анексію української території.

«У російському уряді розуміють, що якщо анексувати цю територію, вона стане ще дорожчою. Туди потрібно інвестувати, а по воді, електроенергії, все одно, буде залежність від України. Плюс Захід відреагує черговим витком санкцій. Тому Кремль не збирається "приєднувати" цю територію. Завдання Кремля — якось відмовитися від цієї території, але так, щоб можна було зберегти переможний вираз на обличчі», - додав політолог.

Нагадаємо, що у Путіна більше не настоюють на проведенні виборів на окупованих територіях Донбасу.