«Бідні депутати», на що витрачають держфінансування партій
В цьому році, "получку" обіцяють доставити вчасно і на 100%.
news-image

9 лютого сплив граничний термін, в який політичні партії України, які отримали бюджетне фінансування, повинні були відзвітувати про освоєння законно виділених на їх діяльність коштів держбюджету, передає «Є!», посилаючись на znaj.ua.

У зв'язку з накладками, фінансування в цьому році прийшло трохи з запізненням - у третьому-четвертому кварталі. Так що, недофінансованим народним обранцям довелося задовольнятися лише 167 мільйонами гривень на всіх.

Найбільше, при цьому, відійшло Народному Фронту - 50,2 мільйона. На другому місці БПП, який отримав всього на 700 тисяч гривень менше. Трійку лідерів-утриманців замкнула Самопоміч з 44,4 мільйонами гривень від платників податків. При цьому, радикалам Ляшко віддали тільки близько 17 мільйонів, а Батьківщині - трохи більше 6 мільйонів. Опоблок від матдопомоги відмовився, тим самим в певному сенсі саботувавши ідею "незалежності парламенту від олігархів". Хоча, це скоріше просто де-юре. Адже де-факто, якщо вірити, наприклад, екс-депутату Онищенко, вони просто вирішили не брати і у тих, і у тих.

Бідні депутати: на що витрачають держфінансування партій

А тут ще й зарплату платять?

І куди б ви думали, пішли ці гроші? Правильно - звичайно ж не на роботу з виборцями і розвиток мережі представництв політсил в регіонах. За даними Комітету виборців України, 63,4 мільйона гривень (більше третини всіх коштів) освоїли на покупку політичної реклами. Ще близько десяти з половиною мільйонів - на оренду приміщень. Десь стільки ж - на зарплати (9,9 мільйонів). Решта 78,6 мільйонів - на інші витрати.

При цьому, примітно, що основна грошова маса "пішла" в кінці року - в грудні. Ну і як тут не згадати золоте правило вимірювання ефективності чиновників, яка характеризується не тим, що хорошого вони зробили, а тим, наскільки повно освоїли, виділений їм бюджет в обумовлений термін.

Цікаво також, що за результатами дослідження КВУ з'ясувалося, що деякі партії працюють не реєструючи свої осередки, як юрособи. Тобто, по сірому, як половина української економіки. Серед таких, зокрема, - РПЛ і Народний Фронт. Щоправда, при цьому, серед позитивних тенденцій, можна відзначити, що вони нарешті почали офіційно працевлаштовувати співробітників. Але, як не дивно, навіть в центральний офіс - беруть на мінімалку в 3000-3500 гривень.

Гарно жити не заборониш

В цьому році, "получку" обіцяють доставити вчасно і на 100%. Так що, народні обранці, можуть безбоязно розраховувати на всі 442 мільйони гривень. Звичайно, якщо вибори не нагрянуть. Тоді народні переобранці зможуть отримати непоганий, як для звичайного громадянина, бонус. Але, про це пізніше.

Звичайно ж, бюджетні кошти на цю "святу справу" виділяються не просто так. Їх дають - під звіт. Звіт, який до 9 лютого, згідно статті №17 Закону України про Політичні Партії, повинні подати в НАЗК ці самі партії. Згідно відповідній нормі закону, політична партія щоквартально (не пізніше ніж на сороковий день) зобов'язана подати в НАЗК звіт про своє майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за відповідний квартал, а також оприлюднити такий звіт на своєму офіційному веб-сайті в цей же термін. До 19 числа підсумкові результати кампанії має опублікувати вже саме НАЗК.

Бідні депутати: на що витрачають держфінансування партій

Але це в ідеалі. Наприклад, в цьому році, норми закону вирішили не дотримуватися РПЛ і Опоблок, які за станом на ранок 13 лютого так і не подали звітність. Щоправда, якщо хтось думає, що за це їм загрожує якесь покарання, не хвилюйтеся, адже максимальна відповідальність, яка на них чекає - адміністративний штраф до 3000 гривень.

Пару слів про закон

Та й взагалі нормативно-правовий акт про Політичні Партії - дуже цікавий документ. Відразу починаєш розуміти, наскільки дорогими для кожного українця є його народні обранці і їхні партії.

Цікава, наприклад, стаття 17-2, що оповідає про щорічний обсяг державного фінансування статутної діяльності політичних партій. Відповідно до якої, щорічно на цю саму діяльність партії, які відповідно до цього Закону мають право на таке фінансування, отримують суму в дві сотих розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, що передує року виділення коштів державного бюджету, помножену на загальну кількість виборців, які взяли участь в голосуванні у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на останніх чергових або позачергових виборах народних депутатів України.

З огляду на розмір мінімалки в цьому році, можна зрозуміти, що якщо чергове волевиявлення відбудеться вже в 2018, за умови аналогічної явки, "діяльність партій" на цілком законних підставах відійде як мінімум в два рази більша сума - близько 900 мільйонів гривень.

Переможець отримує все

І ще. Згідно зі статтею 17-4, відшкодування витрат політичної партії, пов'язаних з фінансуванням її передвиборної агітації на виборах народних депутатів України - також буде за наш з вами рахунок. Адже, політична партія має право на відшкодування витрат, пов'язаних з фінансуванням своєї передвиборної агітації на виборах народних депутатів України, якщо на останніх чергових або позачергових виборах народних депутатів України така партія взяла участь у розподілі депутатських мандатів.

Бідні депутати: на що витрачають держфінансування партій

Ріжемо витрати

На думку голови Комітету виборців України Олексія Кошеля, цих грошей - цілком достатньо, щоб здійснювати повномасштабну роботу парій. Наприклад, в тій же Польщі за одного виборця держава "платить" партії один злотий - це десь 10 гривень. В Україні, цей показник - 13 гривень за людину. Головне, при цьому, довести до розуму існуючий закон і зобов'язати політиків не тільки звітувати про освоєння коштів, а й витрачати їх не на користь ЗМІ, що належить цілком певним людям, а дійсно партійну діяльність, що має на увазі, як мінімум, розвиток мережі представництв і створення справжньої ідеології нинішніх "політичних" об'єднань.

Як не дивно, ця організація (в співдружності з депутатами) вже і законопроект відповідний підготувала (№6026) і подала до Верховної Ради. От цікаво, чи підуть на його прийняття депутати, які не переймаються думками про дотримання нині діючих норм (зокрема щодо термінів подачі звітів в НАЗК).