Суспільство
14 лютого 2017
Угорщина зробила щедрий медичний подарунок для українців
Угорська сторона вивчає запит українських колег.
news-image

Угорщина запропонувала 20 тисяч доз вакцини проти кору для медичних потреб Закарпатської області України задля запобігти поширенню епідемії цієї хвороби з сусідньої Румунії.

Про це 13 лютого повідомив уповноважений уряду Угорщини з питань співробітництва і координації урядових дій щодо розвитку області Саболч-Сатмар-Береґ і Закарпаття Іштван Ґрежа, пише "Радіо Свобода", передає «Є!».

За словами Іштвана Ґрежі, минулого року Угорщина зобов’язалася упродовж наступних 5 років у разі необхідності забезпечити потреби Закарпаття у дефіцитних вакцинах для щеплення мешканців області різних вікових категорій.

Поставки цих препаратів з Угорщини у сусідній регіон України розпочнуться вже за кілька днів, щойно головний санітарний лікар Угорщини узгодить процедуру передачі вакцин із керівником відповідної служби Закарпаття, – зазначив Ґрежа.

Він додав, що угорська сторона вивчає запит українських колег щодо вакцинації населення регіону у поточному році і вже розпочала процес державних закупівель ліків, виходячи з кошторису на суму майже 500 мільйонів форинтів (понад 1 мільйон 700 тисяч доларів США).